Periksi ei anneta

Belgian Rochefortissa haettiin jo tuntumaa ja asetelmia ennen MM-kisoja. Juha Salminen vasemmalla.

 

Sahalahtelainen Juha Salminen on toipunut hyvin Brasiliaan suuntautuneesta MM-kisamatkasta. Toipuminen on ollut kahdentyyppistä: muun muassa tulehduksesta kärsinyt vasen käsi ei ole ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, ja henkisellä puolella painoi tuoreeltaan kisojen jälkeen sijoitus oikean käden väännössä. 16. sija ei ollut sitä, mitä Salminen lähti Etelä-Amerikasta hakemaan.

Muutama viikko MM-kilpailujen jälkeen pessimismistä ei kuitenkaan ole enää tietoakaan.

– Menihän se oikean käden kanssa sijoitusten valossa vähän heikommin, mutta se on pienestä kiinni, onko kahdestoista vai kuudestoista. Marginaalit ovat niin pienet. Hyvässä kunnossa olin kyllä, eikä viikkoa aikaisemmin kärsitty flunssa ole mikään selitys, Salminen summaa.

Vasen käsikin on jo paljon parempi kuin kuukausi sitten. Ironista onkin, että siinä missä oikean käden väännöt eivät tuoneet toivottua menestystä, vajaakuntoisella vasurilla Salminen väänsi 11:nneksi ja paransi sijoitustaan edelliskisoista.

 

Lisää kokemusta kansainvälisesti

– En ole yhtään huolissani. Eteenpäin on menty ja mennään edelleen. Ensi vuotta on jo ruvettu tässä katselemaan, Salminen sanoo.

Suunnitelmissa on hankkia aiempaa enemmän kokemusta kovista kisoista ja kiertää siksi ulkomaita aikaisempaa aktiivisemmin.

Ulkomaat kutsuvat Salmista kuitenkin jo ensi viikonloppuna. Sahalahtelainen sai MM-kisoissa kutsun Madridiin Armwars-haastekisaan, joka pidetään legendaarisen Arnold Classic -kehonrakennuskilvan yhteydessä. Kutsu on imarteleva, sillä televisioitaviin kisoihin pääsee mukaan vain kovilla meriiteillä. Kova on kisakin.

– Oikealla ja vasemmalla otetaan kuusi matsia, minuutin tauko välissä. Se on tosi rankkaa, mutta myös hauskaa, viime vuonna kaksissa vastaavissa kekkereissä mukana ollut Salminen kuvailee.

20. lokakuuta edessä on oman seuran järjestämät kansainväliset kisat Kaukajärvellä.

– Olen mukana, jos vain Madridin reissun jälkeen paikat ovat ehjinä. PM-kisoihin Ruotsiinkin olisi tarkoitus lähteä myöhemmin, mutta katsotaan sitä vielä. Kovin pitkälle etukäteen ei voi esimerkiksi matkoja varata mahdollisten loukkaantumisten vuoksi, Salminen sanoo.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?