Tammervoiman laitoshanke etenee

Kangasalan rajan lähelle suunniteltava Tammervoima Oy on Tampereen Sähkölaitoksen ja Pirkanmaan Jätehuollon yhteinen voimalaitoshanke, jonka on määrä tuottaa pirkanmaalaisten jätteistä energiaa. Tammervoima Oy on tilannut kansainväliseltä tekniikan alan konsulttiyritykseltä ÅF-Consult Oy:ltä laitokseen tarvittavat suunnittelu- ja hankintapalvelut sekä projektin johtamisen. Voimalaitoksen on tarkoitus valmistua jo loppuvuodesta 2015.

Voimalaitoksen päälaitteiden tarjouspyyntöjen valmistelu on käynnistynyt. Voimalaitoksen kattilan, savukaasujen puhdistuslaitteiston, turbiinin ja jätekahmarin hankinnat tullaan neuvottelemaan talven ja alkukevään aikana. Investointipäätös ja töiden käynnistys voidaan tehdä kuitenkin vasta, kun hanke saa ympäristöluvan. Voimalaitoksen ympäristölupahakemus jätettiin viime vuoden joulukuussa, ja lausunnot ja muistutukset hakemuksesta saadaan viranomaiskäsittelyyn lokakuussa.

Kangasalan rakennus- ja ympäristölautakunta edellytti omassa lausunnossaan ilman laadun ja hajun tarkkailua ainakin Ruutanassa Laureeninkallion alueella, minkä lisäksi myös vedenlaatua tulee tarkkailla. Lisäksi lautakunta muistutti laitoksen lähelle sijoittuvan Kaarinanpolun vaellusreitin.

Voimalaitoksen, jossa tuotetaan pirkanmaalaisten jätteistä sähköä ja lämpöä.  Lämpöä ja sähköä tuottava laitos hyödyntää suunnitelmien mukaan noin 150 000 tonnia jätettä vuodessa ja se tuottaa noin sata gigawattituntia sähköä sekä 300 gigawattituntia lämpöä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?