Pälkäne aikoo nostaa kirkollisveroprosenttia

Pälkäneen seurakunnan talous on kiristymässä niin, että edessä on kirkollisveroprosentin nosto. Se ei yksin riitä tasapainottamaan seurakunnan taloutta, vaan lisäksi tarvitaan muitakin talouden tervehdyttämistoimenpiteitä.

Viime vuosina seurakuntien yhdistymisavustus, verotulojen täydennysavustus ja rahoitustulot ovat paikanneet taloutta.

Seurakunta sai yhdistymisavustusta kuntaliitoksen myötä tapahtuneen seurakuntaliitoksen yhteydessä. Avustuksen viimeiset erät maksettiin viime vuonna.

Verotulojen tasausta seurakunta ei ole saanut enää kolmeen vuoteen. Myöskään rahoitustuloja ei enää kerry, koska seurakunta purki sijoituksensa Luopioisten kirkon remontin yhteydessä.

Kirkollisverojen tuotto on ollut pienessä kasvussa vuoden 2010 notkahdusta lukuun ottamatta.

Tulot eivät kuitenkaan kasva menojen tahtiin, ja seurakunta on tekemässä tänä vuonna kolmatta kertaa peräkkäin alijäämäisen tilinpäätöksen.

Menoja on pystytty leikkaamaan vuoden 2010 tasosta. Tänä vuonna säästetään henkilöstökuluissa, koska toisen nuorisotyöntekijän virkaa ei täytetty, kun Paula Eloranta jäi eläkkeelle.

Tiedossa on kuitenkin uusia rahareikiä. Ensi vuodesta alkaen seurakunta maksaa noin 16 500 euroa vuodessa työntekijöiden eläkemaksuja. Omaisuusvakuutuksiin on tulossa noin kymmenen prosentin korotus ja seurakunnan kiinteistöjen korjauksiin on varauduttava tulevina vuosina.

Kiristyvässä taloustilanteessa kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle kirkollisveroprosentin nostamista 1,8 prosenttiin. Tuloveroprosentti on ollut 1,7 vuodesta 2007 alkaen.

Kirkkovaltuusto päättää veroprosentista torstaisessa kokouksessa.

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?