Mallasveden kaupunki

Eero Laesterä on esittänyt ajatuksen Kangasalan, Valkeakosken ja Pälkäneen yhdistymisestä Mallasveden kaupungiksi. Idea sai myönteisen vastaanoton kuntavaalipaneelissa (SHL 15.10.).

Asiaa on syytä pohtia vakavasti. On pelättävissä, että tulevassa kuntien rakennemylläkässä Pälkäneen uhkana on ajautua pahnanpohjimmaiseksi jakojäännökseksi. Tämän välttämiseksi kunnan tulisi ponnistella paremman tulevaisuutensa puolesta.

Kangasalan, Valkeakosken ja Pälkäneen poliittiset voimasuhteet ovat hyvin samanlaiset: kaikkien kunnallisvaltuustoissa on vahva kokoomus-sosiaalidemokraatti enemmistö. Keskeistä kuntien yhdistymisen uhkatekijää – poliittisten voimasuhteiden muutosta – ei siis ole.

On myös varsin todennäköistä, että Mallasveden kaupunginvaltuustossa pälkäneläisvaltuutetut olisivat vaa´ankielen asemassa – vahva ase Pälkäneen etujen ajamisessa. Tuskin löytyy muita vaihtoehtoja, jotka tarjoaisivat tällaisia mahdollisuuksia.

Paavo Virkkunen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?