Numeromallit äänestyskopissa

Äänestyskopeista löytyy tällä kertaa ehdokaslistojen yhdistelmän lisäksi myös mallit oikeaoppisista numeroista sekä ohjeet sen varalle, että äänestyslippu menee pilalle.

Kouluissa opetetaan nykyisin piirtämään seiska ilman varteen merkittävää poikkiviivaa. Uusien tyyppikirjainten mukaiset numerot ovat aiheuttaneet edellisvaaleissa keskustelua: onko seiskat tulkittu joissain tapauksissa ykkösiksi.

Nyt äänestäjiä kehotetaan selvyyden vuoksi merkitsemään poikkiviiva. Äänestyskopeista löytyy ensimmäistä kertaa ehdokkaiden nimien ja numeroiden lisäksi myös esimerkit siitä, kuinka numerot kuuluu kirjoittaa. Lisäksi äänestäjää neuvotaan pyytämään uusi äänestyslippu, jos ensimmäinen menee pilalle.

 

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>