”Menneet ovat menneitä”

Eniten ääniä kunnallisvaaleissa Kangasalla keräsi Tuomas Bährend. Sahalahtelainen keskustan ehdokas sai luottamuslauseen 501 kertaa ja aloittaa vuodenvaihteessa ”uutena” valtuutettuna, vaikka istuikin vielä alkuvuodesta valtuuston kokouksissa.

Kesken kauden tulleet lähtöpassit eivät paina Bährendin mieltä.

– Menneet ovat menneitä. Yhteistyötä pitää kumminkin tehdä aina, että asioita saadaan hoidettua, hän sanoo.

Eteen tulevia työläitä asioita hän ennakoi olevan ainakin hallituksen ajaman kuntauudistuksen ja sosiaali- ja terveyspuolen kehittämisen.

– Kaavoitus, rakentaminen ja tekninen puoli ovat itselle sellaisia lempilapsia, joihin toivottavasti pystyy vaikuttamaan.

Bährend tunnustaa olevansa yllättynyt äänimäärästään.

Miia Kinnari oli tyytyväinen äänimääräänsä

Ensimmäistä kertaa Kangasalan valtuustoon pyrkinyt Miia Kinnari (kok.)pääsi läpi ensi yrittämällä. Yrittäjä ja lähihoitaja kertoi olevansa ”ihan tyytyväinen” saavuttamaansa 98 ääneen.

– Valtaosa äänistä tuli asuinpaikaltani Sahalahdelta. Näin jälkikäteen ajatellen vaalityötä olisi voinut tehdä enemmän kunnan muissakin osissa. Mutta hyvä, että valtuustopaikka tuli joka tapauksessa saavutettua, Sahalahden Krouvia ja Oriveden Leipomoa pyörittävä nainen pohti.

Hän kertoo lähtevänsä ensin tutustumaan rauhassa valtuustomaailmaan, ja vasta sen jälkeen muodostavansa lopullisen käsityksensä ajankohtaisista aiheista, esimerkiksi päivänpolttavasta kulttuuritalohankkeesta.

Sosiaali- ja terveyspuolen asiat ovat aina olleet Kinnarille tärkeitä, tekihän nainen ennen yrittäjäksi ryhtymistä töitä Sydän-Hämeen ensihoidossa.

– Aika riittää sekä yrittämiseen että nyt valtuustotyöskentelyyn, kun organisoi kunnolla. Elämä on opettanut, että töitä pitää osata jakaa silloin, kun siihen on tarvetta, Kinnari pohti.

Vanhusten hyvinvoinnin lisäksi Miia Kinnari kantaa huolta lasten ja nuorten hyvinvoinnista.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?