Sappeen kasvu: Seuraavaksi myydään tontteja Iso Arajärven tuntumasta

Mökki poikii vuokratuloa

Sappeen markkinointipäällikkö Juha Marjanen.

Sappeen kasvu keskittyy tällä hetkellä uuden Mutkamäen varteen. Uuden Ski in – ski out -alueen ensimmäinen kortteli alkaa olla loppuun myyty ja varattu.

Uusien mökkien rakentuminen vauhdittaa myös monen uuden rakentajan suunnitelmia. Kun tiet ja mökit näkee valmiina, omaa unelmaa on helpompi sovitella mielessään maisemaan.

Täksi talveksi Sappeeseen saatiin vuokrakäyttöön pari uutta mökkiä. Sekä Ski in – ski out -alueen Villa Sappee että Huipun edustalle noussut Sappeen Aateli ovat edustavia huviloita, jotka sopivat myös isommalle ryhmälle ja yrityskäyttöön.

– Myös laadukkaille parin makuuhuoneen ja parven perhemökeille olisi kysyntää, markkinointipäällikkö Juha Marjanen kertoo.

 

Perheelle tukikohta rinteiden äärelle

Suuri osa Sappeen mökkien ostajista tai rakennuttajista on yksityisperheitä.

– Yleensä mökki hankitaan siinä vaiheessa, kun perheessä alkaa olla laskettelevia lapsia, Juha Marjanen sanoo.

Keskivertoperhe käyttää mökkiä itse muutaman viikon vuodessa ja laittaa sen loppuajaksi vuokralle.

– Niinkin on käynyt, että yhden mökin hankkinut perhe rakentaa toisen huomattuaan, että siitä saa hyvää vuokratuottoa, Marjanen kertoo

 

Seuraavat tontit Arajärven tuntumaan

Parhaillaan kaupattava Ski in – ski out -alue sijaitsee Iso Arajärven rannalta nousevalla kalliorinteellä. Seuraavaksi myyntiin tulee järven rannan tuntumaan kaavoitettuja tontteja, joilta on lyhyt matka hissien ala-asemalle. Uudet tontit saadaan helposti rakennuskuntoon, sillä vesijohdot, viemärit ja tiet on tehty jo valmiiksi.

Mäen päälle, matkailualueen ytimeen saadaan lisää tontteja, kun Sappeen uusi kaava saa lainvoiman. Se tuo mukanaan myös uusia palveluita, kuten 18-reikäisen golfkentän, kylpylän ja hotelleita. Lisäksi rinteiden ja golfkenttien äärelle järjestyy tontit lähes 400 uudelle loma-asunnolle.

Kaavasta on valitettu, mutta toimitusjohtaja Jouko Poukkanen uskoo, että tiiviissä yhteistyössä viranomaisten kanssa laadittu kaava vahvistuu aikanaan.

– Tässä taloustilanteessa viivästys ei ole kovin kohtalokasta. Tuskin olisimme pystyneet toteuttamaan suunnitelmia vielä pariin vuoteen, vaikka kaava olisi saanutkin lainvoiman.

Uudet aktiviteetit nostavat myös olemassa olevan rakennuskannan arvoa. Sivummallakin sijaitseva mökki on entistä halutumpi, kun sen viereen valmistuu golfkenttä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?