Kesäteatteri: Kummeli-miehet tuovat Sappeeseen muutakin kuin teatteria

Sappee halusi uusia tuulia

 

Viime Kesänä Sappeessa esitettiin vanhaan Spede-elokuvaan pohjautuvaa Noin 7 veljestä -musiikkinäytelmää.

Sappeen kesäteatteri valmistui vuonna 2009. Kesäteatterin rakensi kehittämisyhdistys, jonka jäseniä ovat Sappeen lisäksi Pälkäneen ja Kangasalan kunnat sekä joukko maanomistajia ja kulttuurin ystäviä.

– Rakennuksen teki yhdistys ELY-keskuksen tuella, mutta kesäteatterin loi Teatteri Eurooppa Neljä, Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen kiittelee.

Avauskesänä esitetty Olavi Virta -musikaali keräsi yleisöä lähes kaksi kertaa odotettua enemmän. Musiikkinäytelmän näki yli 17 000 katsojaa.

Seuraavina vuosina jatkettiin hyväksi havaitulla linjalla: kesäiltaan sopiva musiikki väritti Unto Monosen elämäntarinaa ja Tankki täyteen -televisiosarjasta tuttua huoltamomiljöötä.

Kolme menestyskesän jälkeen tänä vuonna kesäteatterin kävijämäärä laski. Noin seitsemän veljestä ei täyttänyt katsomoita entiseen tapaan.

– Ehkä kaikki eivät huomanneet noin-sanaa näytelmän nimessä, Jouko Poukkanen vitsailee.

Hänen ja myös kriitikoiden mielestä tämänvuotinen näytelmä oli paras Sappeessa nähdyistä.

– Harmi vain, että arvostelut tulivat niin myöhään, ettei se ehtinyt enää saada ihmisiä liikkeelle.

 

Noin 7 veljestä keräsi kiitosta, mutta sateinen sää pienensi Sappeen kesäteatterin kävijämääriä edellisvuosista.

Huippunimiä klubi-illoissa

Teatteri Eurooppa neljän kanssa tehty sopimus päättyi tähän kesään.

– Yhteistyö on ollut mutkatonta ja suoraselkäistä. Teatteri Eurooppa neljä on ollut osaava ja luotettava kumppani, jonka kanssa on helppo toimia. Etsimme kuitenkin uusia tuulia, ja siksi kartoitimme erilaisia vaihtoehtoja ja kävimme neuvotteluita muidenkin toimijoiden kanssa, Jouko Poukkanen sanoo.

Seuraavat kolme vuotta kesäteatteria pyörittää Potkan Oy. Sen taustalla vaikuttavat Ari Kankaanpää ja Heikki Vihinen, joilla on kovia näyttöjä muun muassa Kummeli-televisiosarjasta ja Pyynikin kesäteatterista.

Ideat alkoivat sinkoilla heti kun uudet toimijat tutustuivat Sappeen puitteisiin. Luvassa on paljon muutakin kuin kesäteatteria.

– Näytöksen päälle järjestetyt tanssit jatkuvat. Niiden lisäksi luvassa on myös jymy-yllätyksiä. Huipussa nähdään muun muassa huippunimiä klubikeikoilla. Lapsillekin on luvassa aivan uutta ohjelmaa, Sappeen rinneravintolat Oy:n toimitusjohtaja Juha Silvan kertoo.

Joitain näytteitä tulevan kesän näytelmästä saatetaan nähdä Sappeessa jo ennen kesää.

– Asialla on taiteilijoita, jotka eivät pysy pelkästään kesäteatterin tontilla. Mutta juuri siksi halusimme yhteistyöhön heidän kanssaan, Jouko Poukkanen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?