Holokaustin varjossa

Susanna Kokkonen puhuu Holokausti ja kristillinen maailma -illassa Kangasalla.

Jerusalemissa sijaitsevan Yad Vashem -museon kristillisen osaston johtaja Susanna Kokkonen vierailee Kangasalan kirkossa tiistaina 13.11.. Hän on mukana kello 19 alkavassa Holokausti ja kristillinen maailma -illassa.

Yad Vashemin Kristityt Ystävät on laajentanut tohtori Susanna Kokkosen johdolla toimintaansa vuosi vuodelta. Susanna Kokkonen matkustaa ympäri maailmaa puhumassa ja opettamassa Israelista, holokaustista ja antisemitismistä sekä niiden merkityksestä erityisesti kristityille. Häntä kutsutaan usein puhumaan myös juutalaisyhteisöjen keskuuteen sekä yliopistokampuksille. Kokkosta on haastateltu laajasti etenkin Yhdysvaltain ja Kanadan kristillisillä TV- ja radiokanavilla.

Susanna Kokkosesta ja hänen luotsaamastaan Yad Vashemin Kristittyjen Ystävien toiminnasta on tehty useita artikkeleita kristillisiin ja ei-kristillisiin julkaisuihin ympäri maailmaa. Monien muiden merkittävien esiintymisten lisäksi Susanna on puhunut muun muassa Kanadan parlamentissa Ottawassa. Viime ja toissa vuonna hänet kutsuttiin luennoimaan Kanadan Holokaustiopetusviikoille.

Kangasalan kirkkoillassa pitää puheenvuoron myös Jerusalemin kansainvälisen kristillisen suurlähetystyön Suomen osaston emeritapuheenjohtaja Ulla Järvilehto. Klezmer-musiikkia esittävät Päivi ja Milto Marko sekä Varpu ja Iiris Haavisto.

Illan järjestävät ICEJ:n Suomen osasto ja Kangasalan seurakunta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?