Uutisankka: Kuhmalahden kokoomusvaltuutettu yhdistettiin toisen Pertti Alangon vuokralaiskiistoihin

Aamulehti langetti Alangolle tuomion

Kuhmalahtelaisvaltuutettu Pertti Alanko (kok) liitettiin lehtiuutisessa toisen miehen tekemisiin.

Kuhmalahtelaisen Pertti Alangon luuri pirisi keskiviikkona aamuvarhaisesta alkaen. Ensimmäisen puhelun jälkeen mies kaivoi käsiinsä päivän Aamulehden. Lehti uutisoi, että Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut hänet 900 euron sakkoihin kotirauhan häiritsemisestä.

Lehden mukaan Kangasalan kokoomusvaltuutettu on riitautunut vuokralaisensa kanssa ja käynyt useita kertoja tämän pihalla Lempäälän Höytämössä.

– Minulla tai läheisilläni ei ole omakotitaloa Lempäälässä. Pirkanmaan käräjäoikeus on kyllä minulle tuttu paikka, sillä olen istunut siellä kohta 12 vuotta lautamiehenä. Minulla ei ole tämän asian kanssa mitään muuta yhteistä kuin nimi. Kyllä Aamulehden toimittajilta on nyt päässyt karmea sammakko.

Alanko tietää, että hänen itsensä lisäksi moni muukin järkyttyy uutisesta.

– Tässä pitäisi lähteä illalla budjettikokoukseen. Sen tietää, mistä puhutaan ensimmäinen tunti.

Alangon on vaikea kuvailla, miltä tuntuu lukea itsestä kertova perätön rikosuutinen.

– Melkein kuin lukisi oman kuolinilmoituksensa lehdestä. Mitenhän vaaleissa olisi käynyt, jos uutinen olisi ollut lehdessä pari viikkoa aiemmin, 127 äänellä valtuustopaikkansa uusinut Alanko miettii.

Kommentit (5)

 1. just joo

  Aamulehti on tunnetusti täynnä amatööritoimittajia, jotka ei selvitä taustoja kun hakevat ”sensaatiojuttuja”. Eipä noille toimittajaressukoille enää voi mitään, jos koulussa on lukemisen ymmärtäminen jäänyt hiukan taka-alalle ja ei ymmärrä selvittää asioita keneltäkään etukäteen.

 2. karmea moka

  Oliskohan paikka hakea lehdeltä korvauksia. Törkeä moka. Ei varmaan olisi toimittajan liian vaikea tai työläs tarkistaa henkilötunnuksista täsmääkö oikeuden paperi valtuutetun henkilötietoihin.
  Tällainen kalvaa luottamusta tiedotusvälineisiin ylipäätään.

 3. nicolai

  Jokainen käräjäoikeuden päätös on julkinen, josta voi tarkistaa rikokseen tuomitun tiedot, jos ei sitten päätöstä ole julistettu salaiseksi. Aamulehden, jos kenen tämä pitäisi tietää. Ehkä toimittaja on innostunut, tehnyt ikään kuin elämänsä jutun, kun paljastaa kuntapoliitikon pimeän puolen. Toimittaja ei yksinkertaisesti voi syyllistyä moiseen virheeseen, kun hän voisi tiedustella asiaa jopa tuomitulta. Nyt toimittaja ajatteli hyökkäävänsä ikään kuin puun takaa, mutta osui omaan nilkaan. Nyt ilmeisesti päätoimittaja joutuu tarkistamaan jokaisen jutun, jonka kyseinen toimittaja kirjoittaa, jos kirjoittaa.

 4. tarkkailija

  Taitaa olla tämä ”ammattitaitoinen” toimittaja siirretty Aamulehden moderaattoriksi kun ei millään mene jutut läpi, jos tuota asiaa kommentoi kyseiseen lehteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?