Hippo-turnaus: Sähly keräsi Sahalahdelle 150 nuorta pelaajaa

Pallo sai kyytiä

 

Riemua sahalahtelaisittain.

– Jos me oltais pelattu se ensimmäinen peli samalla lailla kuin viimeinen, oltais voitu voittaa sekin.

– Ja jos oltais pelattu kaikki pelit samalla tavalla kuin se ensimmäinen, niin ei olisi kyllä voitettu yhtään peliä.

Näin analyyttisesti pui kaksi nuorta sählypeluria viimeviikonloppuisen Hippo-sählyturnauksen antia pukiessaan ulkovaatteita viimeisen ottelun jälkeen. Molemmilla kasvot punoittavat vielä vauhdikkaiden pelin jäljiltä, mutta silmät loistavat lähes yhtä kirkkaasti kuin kaulassa roikkuva mitali.

Mitalilla muistettiin kaikkia osallistujia, mutta eri joukkueiden keskinäisen kyräilyn puute tuskin johtuu ainoastaan siitä. Henki Sariolan koululla oli reilun pelin mukainen erityisesti kentän ulkopuolella, mutta pitkälti myös kaukalossa. Ylipäätuomari joutui toki silti viheltämään päivän aikana kaksi jäähyä ja kaksi rangaistuslaukausta ja kohtasi muutamaan kertaan protestointia. 25 ottelun ja 150 pelaajan turnauspäivässä selvittiin kuitenkin varsin vähällä, ja hermostuneimmilta näyttivät ja kuulostivat kovia paineita kantaneiden joukkueiden valmentajat.

KU-68 vaihtaa vauhdilla uusia pelaajia kentälle.

Hippo-turnauksen takana olivat Sahalahden Kunto ja Kaakkois-Pirkanmaan alueen osuuspankit. Ensin pelasivat 1.–2.-luokkalaiset, sitten 3.–4. luokkalaiset ja päivän päätteeksi 5.–6.-luokkalaiset. Nuorimpien ja vanhimpien sarjassa olivat mukana Kuhmalahden Kisa, KU-68, Sahalahti ja Pälkäne. Keskimmäisessä sarjassa pelasi kuusi joukkuetta; kahdella joukkueella mukana olleen Pälkäneen lisäksi mukana oli myös Aitoo.

Pälkäneen Luja-Lukko valmiina peliin.

Kaikissa sarjoissa pelattiin ensin yhden erän mittainen ottelu ja sen päälle vielä rangaistuslaukauskisa. Varsinaisen ottelun voitosta sai kolme pistettä, tasapelistä yhden pisteen ja tappiosta nolla pistettä. Lisäpisteitä oli kuitenkin mahdollisuus saada pelin jälkeen käydyssä rankkarikisassa, jossa yksikin tehty maali tuotti joukkueelle yhden lisäpisteen. Viisi onnistunutta rangaistuslaukausta lihotti joukkueen pistepussia kolmella pisteellä.

Kaikki onnistumiset eivät päivän aikana näkyneet pistetaulukossa: moni hyvin pelattu tilanne keräsi kehuja valmentajalta, yleisöltä tai joukkuekavereilta – ja saattoipa silti osa suorituksista jäädä vaille ansaitsemaansa kiitosta.

 

 

 

Ei ole maali, näyttää tuomari. Maalivahti vesittää hyvin rakennetun tilanteen, ja Aitoon maali varjeltuu.

 

 

 

 

Sariolassa peliä pääsi näkemään varsin läheltä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?