Irtisanomiset: Myös isät osoittivat mieltään työnantajalle jäämällä kotiin

Äidit eivät tulleet tänään töihin

Pääluottamusmies Lasse Aholalla ei ollut juurikaan sanomista, kun henkilökunta päätti jättäytyä pois töistä perjantaina ja maanantaina.

Saarioisten elintarviketehtaan työntekijät jättivät yhteisellä päätöksellä saapumatta työpaikalle perjantaina ja maanantaina. Syy toiminnalle on viime viikolla päättyneissä yhteistoimintaneuvotteluissa, joiden lopputuloksena työntekijävahvuudesta ollaan vähentämässä 81 vakituista ja runsaat 50 määräaikaista työntekijää. Kyseessä on pääluottamusmies Lasse Aholan laskelmien mukaan Saarioinen-konsernin historian suurin joukkoirtisanominen.

– Vaikka keräilytoiminnan siirtymisestä on puhuttu pitkään, tässä laajuudessa luku oli todellinen yllätys. Työntekijät ovat vihaisia tilanteesta ja lopputuloksesta. Lopputulos oli työntekijöiden kannalta surkea, kuvaa pääluottamusmies Lasse Ahola.

Hänen mukaansa yt-neuvottelut olivat pitkälti työnantajan sanelupolitiikkaa, ja vieläpä huonoa sellaista.

-Asioita ilmoitettiin, mutta ne muuttuivat koko ajan, ja myös sellaiset asiat, jotka meidän mielestämme olivat jo sovittuja. Työntekijäpuoli oli kokenut, että osapuolten välillä oli aito neuvotteluyhteys, mutta sanelua tämä oli, Ahola lataa.

Vaikka luottamusta työnantajaan kuvataan päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden jäljiltä heikoksi, työntekijät sanovat sen verran solidaarisuutta löytyvän, ettei yhteistä ulosmarssia tai kotiin jäämistä haluttu järjestää ehdoin tahdoin hankalimpaan mahdollisimpaan paikkaan.

 

Paljon mietittävää

Työntekijöitä suututtaa, ettei heidän työlleen osoiteta arvostusta – ei yt-neuvottelujen aikaan laadituille vaihtoehtoisille suunnitelmille tai arkiselle aherrukselle sitten joskus, kun tavallinen arki jälleen koittaa. Jo nyt monia nimittäin mietityttää, miten käy laadun, kun tekeviä käsiä on tuntuvasti vähemmän kuin aiemmin. Juuri laatuun satsaamisen osa työntekijöistä uskoo olleen yksi mahdollisuus menestykseen. Arvostuksen puutteen arvellaan tulevan eteen myös mahdollisessa tilanteessa, jossa nyt irtisanottaville tarjottaisiin myöhemmin määräaikaisia töitä.

Jälkensä prosessi työntekijöiden mukaan joka tapauksessa jättää myös työpaikan ilmapiiriin.

– Ei tämä enää ole sellainen paikka, jossa tehtiin 40-vuotinen ura. Markkinatalous puhuu täälläkin, portilla puntaroidaan.

Juttuseura pysyy puhujan vaihduttuakin nimettömänä, eikä suurta hinkua valokuvissa esiintymiselle ole.

Irtisanottavillakaan ei vielä toistaiseksi ole nimeä; työnantajan pitäisi ilmoittaa lähtijöille asiasta ensi viikolla.

Pääluottamusmies Aholaa työilmapiiri askarruttaa jo nyt. Vaikka työntekijät ovatkin pääsääntöisesti yhdessä rintamassa, Aholaa huolettaa tilanne, jossa irtisanotut ja työnsä säilyttäneet jatkavat työskentelyä yhdessä.

– Kyllähän se aiheuttaa jännitteitä, ei tämä tähän lopu.

 

Kokonaisuutena vähemmän

Koko konsernissa irtisanottavien määrä on pienempi kuin syyskuun alussa esitettiin. Tuolloin vähennystarpeeksi arvioitiin enintään 225 henkilöä. Neuvottelujen jälkeen lähtöpassit on saamassa 164 ihmistä; noin puolet irtisanomisista toteutuu Sahalahdella. 164 henkilöstä työntekijöitä on vajaa 130 ja toimihenkilöitä vajaa 40. Valkeakoskella irtisanominen on edessä runsaalla 30 henkilöllä ja Tampereella vajaalla 20 hengellä.

Sahalahden tehtaan työntekijämäärä on noin 700 ja Valkeakosken noin 400.

Yhtiön toimitusjohtajan Ilkka Mäkelän mukaan henkilöstövähennyksillä ja kustannussäästöillä halutaan nostaa yrityksen kilpailukykyä ja kannattavuutta.

Kangasalan kunnan elinkeinojohtajan Lasse Silvánin mukaan kunta tulee yhdessä TE-toimiston ja Saarioisten kanssa tekemään yhteistyötä, jotta irtisanottavia henkilöitä tuetaan mahdollisimman nopeasti löytämään uutta työtä tai polku kohti sitä.

– Tietysti tällaiset uutiset ovat valitettavia etenkin kun kyse on näin suurista määristä, Silván sanoo.

Hän pitää yleistä taloustilannetta haastavana, mutta ei missään nimessä toivottomana.

– Yrityksissä ja toimialoilla on erilaiset suhdanteet. Tilauskannat yleisesti ottaen ovat olleet laskussa jo jonkin aikaa, mutta joukossa on yrityksiä, joilla tilanne on hyvä. Monissa yrityksissä tehdään kehitystyötä ja satsataan lujasti tulevaisuuteen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?