Yksityiskoulu: Säästöjä haetaan asuntolasta

Anna Tapion koulu aloittaa YT-neuvottelut

Anna Tapion koulu käynnistää ensi viikolla yhteistoimintaneuvottelut oppilaskodin ja oppilashuollon henkilöstön kanssa. Tiistaina alkavat YT-neuvottelut koskevat neljöö oppilaskodin hoitajaa, oppilaskodin johtajaa sekä kuraattoria ja oppilashuollon vastaavaa.

Koululla on reilut 50 vakituista työntekijää, joista kaksi kolmasosaa on opettajia. Loput ovat kanslian, keittiön ja oppilaskodin väkeä.

Oppilaskodin hoitajana itsekin työskentelevä luottamushenkilö Anitta Virtanen kertoo, että YT-neuvotteluista on liikkunut huhuja pitkin syksyä.

– Sekä työntekijät että oppilaiden vanhemmat ovat tilanteesta hämmentyneitä. Oppilaskoti on kuitenkin se, millä sisäoppilaitos erottuu muista kouluista. Säästöt tuntuvat mahdottomalta, mutta ilmeisesti säätiö meinaa runtata ne läpi.

Anna Tapion koulu on sisäoppilaitos, jossa suoritetaan kolmen vuoden aikana yläasteen opintojen lisäksi vuosi ammatillisia opintoja. Nykyisin myös Luopioisten suunnan pälkäneläisoppilaat opiskelevat Anna Tapion koululla, sillä Luopioisten yläaste lakkautettiin reilu vuosi sitten ja yksityiskoulu otti Aitoon yläkouluopetuksen hoidettavakseen.

Kommentit (3)

  1. Äiti vuosien takaa

    Toivon säätiölle viisautta vihdoinkin kuunnella henkilökuntaa ja vanhempia.

    Jos oppiaskodilla ei ole hoitajia ei ole oppilaskotiakaan. Kukapa vanhempi olisi niin hullu, että lähettäisi alaikäisen lapsensa sisäoppilaitokseen, missä ei esim. ole kuraattoria tai yöllistä valvontaa?

    Anna Tapion koulun omaleimaisuus on vähissä. Toivon, että koulu vielä nousee toteuttamaan Anna Tapion ajatuksia ihan ruohonjuuritasolla.

    Voimia henkilökunnalle!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?