Kauan kaivattu kulttuuritalo

Kangasalan tulevan kulttuuritalon ympärillä on vellonut keskustelu, jossa ei ole vältytty ylilyönneiltä. Keskustelu on valitettavasti myös kulttuuriväen puolelta saanut mustavalkoisen sävyn. Huolestuttavana pidämme sitä, että osa kulttuuriväkeä on asettunut vastustamaan hanketta. Jotkut ovat tehneet sen hyvinkin pienen tietomäärän pohjalta ja heppoisin, osin virheellisin perustein

Ramppi-teatteri on täysin Kangasalan kulttuuritalon takana. Mielestämme Kulttuuritalon tulee olla monimuotoisten kulttuuritapahtumien esiintymis- ja esittämispaikka. Se tarjoaa katsojilleen vakavasti otettavia, tasokkaita ja kaikkien ulottuvissa olevia kiinnostavia esityksiä. Kulttuuritalo on näin kaikkien esittävien ryhmien koti. Se auttaa oman kunnan kulttuuritarjonnan esille pääsyä, mutta mahdollistaa myös laadukkaiden, jopa valtakunnantason esitysten seuraamisen Kangasalla.

Kulttuuritaloa voidaan vuokrata kiinnostaville teatteri- ja orkesteriryhmille. Esimerkiksi tasokkaat helsinkiläiset ryhmät tekevät jo nyt paljon kiertueita eri puolille maata. Miksei siis myös Kangasalle? Kangasalan kulttuurin ”kuluttajien” on saatava tilaisuus nauttia monimuotoisesta kulttuuritarjonnasta, toipa sen taloon kuka tahansa ja mistä tahansa.

Ramppi-teatteri harjoittelee edelleen muissa tiloissa muiden harrasteryhmien lailla (koulut, Ahjärven talo, Äijälä, lukion auditorio jne.). Kulttuuritalo sen sijaan avaa meille tilaisuuden talvikauden esityksiin sellaisissa puitteissa, joita emme aikaisemmin osanneet edes kuvitella, mukaan lukien riittävän iso näyttämö, nouseva katsomo, valot, äänivalmiudet, tasokas akustiikka. Kaiken tämän otamme kiitollisina vastaan ja olemme valmiit maksamaan saamastamme mahdollisuudesta kunnalle myös kohtuullisen tilavuokran.

Omasta puolestamme toivomme voivamme olla Kangasalan kunnan meihin kohdistaman luottamuksen arvoisia. Teemme parhaamme, että Ramppi-teatterin tarjoamat esitykset ovat yhtä laadukkaita ja helposti lähestyttäviä kuin ennenkin, olipa estradi kesäteatterilla tai Kulttuuritalolla.

Mutta Kangasalan kulttuuritalo ei ole vain teatteritalo. Alustavan suunnitelman mukaan se on paikka, jossa voivat esiintyä Pikkupelimannit, Kangasalan korkeatasoiset kuorot, orkesterit, bändit, kaikki ne joilla on annettavaa esittävän taiteen alalla. Kulttuuritalon tulee olla myös elokuvien koti.

Kangasalan kunnanvaltuusto on 12.11.2012 hyväksynyt ponnen, jonka mukaan Kulttuuritalon tulevaa käyttöä suunniteltaessa paikallisten kulttuurin tuottajien on voitava olla aktiivisesti mukana. Tervehdimme ilolla valtuuston yksimielistä kantaa. Ramppi-teatterista Kangasalan kunta saa luovan ja yhdessä kulttuurin hiilen puhaltavan kumppanin. Me näemme Kulttuuritalon mahdollisuuksien talona. Ja olemme ylpeitä siitä, että tällainen rohkea hanke ollaan toteuttamassa Kangasalan kulttuuri-imagon kohottamiseksi.

Valtuuston ponsi antaa meille innostusta ja uskoa siihen, että Kangasala on muutamassa vuodessa Pirkanmaan johtavien kulttuurikuntien kärkijoukossa.

Kulttuuriterveisin,
Ramppi-teatteri

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?