Koulukuraattorin virka vakinaistetaan

Pälkäneen koulukuraattori Kimmo Kivinen.

Pälkäneen koulukuraattorin määräaikainen virka halutaan muuttaa ensi kesästä alkaen vakinaiseksi. Vakinaistamisesta päättää valtuusto.

Kuntaan palkattiin kuraattori lukuvuoden 2011–2012 alkajaisiksi. Puolentoista vuoden aikana kuraattori on osoittautunut erittäin tarpeelliseksi.

Koulukuraattori toimii keskeisenä asiantuntijana ja tukena koulujen Kostian koulun, yhteiskoulun, lukion ja Harhalan koulun oppilashuoltotyössä. Kyläkouluilla oppilashuoltotyöhön osallistuu sosiaaliohjaaja, joka käyttää kuraattorin tehtäviin puolet työajastaan.

Koulukuraattorin tehtäviin kuuluvat oppilaiden psykososiaalinen tukeminen, yhteistyö huoltajien ja perheiden kanssa sekä moniammatillinen ja -hallinnollinen yhteistyö. Koulukuraattori osallistuu oppilashuoltoryhmien työskentelyyn, laatii sosiaalisia selvityksiä ja arviointeja sekä ohjaa oppilaita jatkotutkimuksiin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?