Välistä korvien välistäkin

Martti Huhtamäki kirjoitti laaja-alaisessa kolumnissaan ”Korvien välissä on nielu” (SHL 12.11.) muun muassa seuraavaa ”… jos Kangasala määrätään kaappaamaan Pälkäne, Pirkanmaa kukistaa siinä pelissä Kanta-Hämeen eikä Valkeakosken Haka palaa enää koskaan jalkapalloilun Veikkausliigaan”.

Miten Kanta-Häme liittyy tähän asiaan? Valkeakoski kuuluu Pirkanmaahan!

On tietenkin aivan varmaa, että Valkeakosken Haka ei tule koskaan palaamaan Veikkausliigaan, ehkä ei edes FC Haka. Asia tuskin kuitenkaan riippuu ainakaan merkittävässä määrin siitä, mihin kuntaan Pälkäne joskus mahdollisesti suvaitsee liittyä, vai kuinka?

Samassa jutussa Huhtamäki perustelee myös Kangasalan sopivuutta Pälkäneen isäntäkunnaksi  kangasalalaisten työssäkäynnillä Tampereella.

Toisaalta, Henna Virkkusen silmin katsottuna juuri korkea pendelöintiaste, eli töissäkäynti oman kunnan ulkopuolella asettaa kunnan kohteeksi liitokselle keskuskuntaan, Kangasalan tapauksessa Tampereeseen.

Kangasala ei täytä itsenäisen kunnan Virkkus-kriteerejä myöskään työpaikkaomavaraisuutensa ja yhdyskuntarakenteensa puolesta. Itsenäisen kunnan Virkkuskriteerit täyttävät  Pirkamaaalla ainoastaan Tampere ja Sastamala.

Ai niin, ja myös Valkeakoski,  joka toivon mukaan jatkaakin itsenäisenä, ilman liitoksia ja kohta taas liigapaikkakuntana!

Hannu Uusikartano
Valkeakoski/Puutikkala

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?