Kaavamuutos mullistaisi toteutuessaan keskustan

Hotellirakennnus voisi sijoittua uimahallin yhteyteen.

Uimahallin, kirjaston, kulttuuritalon ja Kuohunharjuntien entrauksen jälkeen lisää liike- ja asuinrakennuksia sekä hotelli. Siinä kokonaisuus, johon Kangasalan keskustassa ollaan pyrkimässä tulevina vuosina. Uimahallin ja linja-autoaseman alueilla tapahtuva muutos on lähdössä liikkeelle linja-autoasemalta, jonka kunnan keskustasuunnittelun kumppani NCC aikoo panna työn alle ensimmäisenä.

Linja-autoasema sai taannoin pidetyssä asukaskyselyssä nykykunnostaan varsin murskaavaa palautetta. Aseman alue onkin kokemassa melkoisen muodonmuutoksen, kun kaavoituslautakunnan käsittelemä kaavan valmisteluaineisto siirtäisi lähtölaiturien paikkaa ja Matkahuollon tilat uuteen liikerakennukseen purettavan aseman tieltä. Tampereentien varteen nousisi kaksi kuusikerroksista kerrostaloa, joissa olisi asuntojen lisäksi myös liiketilaa.

Linja-autoasemalta halutaan avata nykyistä parempi kulkuyhteys uimahallille selkeällä kävelyalueella. Kävelyalue kulkisi nykyisen Myllystenpohjan aukion kautta, mutta ympäröivät rakennukset joko purettaisiin ja rakennettaisiin tai nostettaisiin kuusikerroksisiksi. Liiketilojen yläpuolella taloissa olisi asuntoja. Jalankulkuvyöhykettä haluttaisiin lisäksi laajentaa torilta uimahallille ja siitä edelleen Tampereentien ali Ellintien suuntaan.

Uimahallin lähistölle on luonnosteltu kaksi toteutusvaihtoehtoa. Ensimmäisessä parkkipaikan pohjois- eli kirjaston puoleiselle alueelle rakentuisi kahdeksankerroksinen asuinkerrostalo, toisessa kahdeksankerroksinen talo sijoittuisi uimahallin yhteyteen ja osa siitä tulisi hotellikäyttöön. Linja-autoaseman korttelissa paikoitus aiotaan järjestää maanalaisena, kun taas uimahallin korttelissa pyritään maanpäälliseen pysäköintijärjestelyyn.

Kunnan tavoitteena on saada keskusta-alue toiminnoiltaan ja ulkonäöltään vastaamaan 30 000 asukkaan kuntakeskusta.

Kaavailujen pohjaksi on laadittu kaupunkikuvallinen suunnitelma, jonka avulla pyritään yhtenäistämään rakentamista ja luomaan keskustamaista ilmettä.

Kirjaston läheisyyteen, entisen ruokakaupan pysäköintialueelle, on nyt esiin tuodun luonnostelun ulkopuolella suunniteltu kulttuuritalo ja kaksi kerrostaloa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?