Ilkivalta: Esteet ja liikennemerkit on tuhottu kahteen kertaan

Mopo- ja pyöräliikenne häiritsee hautausmaalla

Tommolan kappelin nurkalle pystytettiin jo kolmannet kulkuesteet ja liikennemerkit. Edelliset tuhottiin viime syksynä ja tänä keväänä.

Pälkäneen hautausmaan läpi kulkevaa pyörä- ja mopoliikennettä ei ole saatu hiljenemään edes ketjujen ja liikennemerkkien avulla. Esteet on kaadettu ja liikennemerkit tuhottu kahteen kertaan. Ilkivallasta on kertynyt seurakunnalle jo 1313 euron kustannukset.

Jupakka liittyy Tommolan kappelin nurkalta naapuritalon pihaan kulkevaan omatekoiseen polkuun. Polkua on kutsuttu suntionpoluksi, sillä entinen suntio asui hautausmaan länsipuolella.

Polkuun puututtiin hautausmaakatselmuksissa, kun kulkureitti oli muuttunut pyörätieksi ja mopoväyläksi. Myös kirkkovaltuutettu Esko Koskenvesa on tehnyt aloitteita, jotta häiritsevä kulku loppuisi kappelin nurkalta.

Hautausmaan poikki kulkevaa liikennettä ei saatu hiljenemään, vaan kulkuesteet ja liikennemerkit tuhottiin viime syksynä ja tänä keväänä. Kolmannella kerralla liikennemerkki sekä ketjun pylväät valettiin tukevaan jalustaan.

Hautausmaalla tulee noudattaa hiljaisuutta ja arvokkuutta. Hautausmaan poikki kulkevat pyöräilijät ja mopoilijat loukkaavat hautarauhaa ja rikkovat hautaustoimilakia, kirkkolakia ja kirkkojärjestystä.

Moottoriajoneuvoliikenne on hautausmaalla sallittua vain sille erikseen osoitetulla alueella. Muilla alueilla moottoriajoneuvoa saa käyttää vain ruumiin tai hautakiven kuljettamiseen.

Myös yöllinen kulku on kielletty, sillä hautausmaalle on vapaa pääsy kesäaikaan kello 6–22 ja muulloin valoisaan aikaan. Pyhäinpäivänä, jouluna, pääsiäisenä ja vastaavina juhlapyhinä hautausmaa on avoinna läpi vuorokauden.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?