Tappio:Iloton Luja-Lukko saa parantaa paljon, jotta Ville Mattilan viimeinen kotipeli päättyisi riemukkaasti

Henki katosi matkalla Pirkkalaan


Toisinaan jossitellaan, onko parempi voittaa huonolla pelillä vai hävitä hyvän pelin jälkeen. Pälkäneen Luja-Lukon Pirkkalan-matkan jälkeen kyseistä pohdintaa ei tarvinnut käydä, sillä lopputuloksena oli häviö varsin heikon esityksen jälkeen. Pälkäneläisille kautta aikojen ikävän hankalan vastuksen tarjonneet pirkkalalaiset pitivät pisteet 3–0 (25–18, 25–20, 25–12).

– Ailahteleva vastaanotto heijastui passipeliin ja hyökkäyksiin. Ja jos vastustaja nostaa syötöt sormilla, ne ovat liian heppoisia, valmentaja Petri Hildén summasi lyhytsanaisesti ottelun jälkeen.

Ei Luja-Lukko suinkaan luokaton ollut. Joukkue kulki isäntien rinnalla jonkun matkaa joka erässä, mutta rahkeet eivät riittäneet puoliväliä pidemmälle. Murheellisessa kolmannessakin erässä Luja-Lukko pysyi kyydissä 8–8-tilanteeseen, joskin hävisi erän lopulta 25–12.

Valmentaja Hildén katseli kuitenkin huolestuneena, kun verkon toisella puolen viriläiset tsemppasivat toisiaan ja pälkäneläissoturit keskittyivät enemmän vastustajan hengenluonnin kuunteluun kuin omaan tekemiseen ja uskon nostattamiseen.

Hildénin mukaan joukkueen peli-ilo näyttää olevan nyt kateissa.

– Meillä on nyt varmaan Luja-Lukon historian nuorin ja ehkä myös kovin joukkue, mutta jostain olisi saatava rentous ja hauskuus takaisin pelaamiseen. Kyllä jotain pitää kaivaa treeneissä esiin.

Edes Tauno Järvemetsin siirto yleispelaajaksi ja Joni Veripään pelaaminen liberon paikalla ei tuonut joukkueen otteisiin toivottua räväkkyyttä. Pitkään omatoimisella harjoitusjaksolla olleen passarin Tambet Kruusimaan ja muiden pelaajien yhteistyö ei ottanut vielä Viriäkään vastaan suuria harppauksia eteenpäin.

Krister Hentilä oli pälkäneläisjoukon yritteliäin, ja yritys toi myös onnistumisia.

Seuraavassa ottelussa onkin kiintoisa nähdä, miten kova lataus ja rentous saadaan yhdistettyä. Joukkue pelaa perjantai-iltana syksyn viimeisen kotiottelunsa Lento-64:ää vastaan, ja samalla Luja-Lukon luottomies Ville Mattila pelaa kauden viimeisen kotiottelunsa. Hän on sen jälkeen mukana vielä yhdessä vieraspelissä ennen siirtymistään Ruotsiin.

Krister Hentilä jaksoi yrittää niin puolustus- kuin hyökkäyssuuntaankin. Reko Käenniemi seuraa, miten tilanteessa käy.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?