Putkessa: LP Kangasala ei ole hävinnyt vieraissa vielä kertaakaan tällä kaudella

LP Kangasala tappioitta vieraissa

Sherri Williams (numero 12) oli jälleen LP Kangaslan parhaimmistoa. Muullakin joukkueella oli Rovaniemellä aihetta juhlaan.

LP Kangasala on paitsi kova kotonaan myös vaarallinen vieraissa: yhdeksän ottelua, kaksi tappiota – eikä kumpikaan niistä vieraskentällä. Tuoreimman vierasvoiton naisten lentopalloliigassa kangasalalaisjoukkue haki Rovaniemeltä kaatamalla Woman Volleyn värikkäässä ottelussa 2–3 (22–25, 25–22, 17–25, 25–19, 11–15). Tasainen ottelu ratkesi LP:n keskipelaajien intouduttua mainioihin otteisiin; Eveliina Smolander ja erityisesti Sherri Williams pelasivat hyvän ottelun. Myös Magda Maras iski pisteitä jo tuttuun tapaansa, ja libero Roosa Koskelo onnistui tontillaan.

Ensimmäisessä ja toisessa erässä juhli lopussa eri joukkue kuin alussa olisi voinut kuvitella. Kolmannessa erässä LP pystyi pitämään hankkimansa johtoaseman loppuun asti, ja neljännessä kangasalalaiset eivät saaneet terästettyä otteitaan riittävän ajoissa taistellakseen kunnolla erävoitosta. Viidennessä erässä näkyi LP:n kova rutiinitaso: joukkue on jo useita kertoja tällä kaudella pelannut viisieräisiä vääntöjä ja käänsi ratkaisuerän nytkin edukseen.

Valmentaja Juha Mäkinen näki LP:n pelissä silti ailahtelua, josta pyritään pääsemään eroon ennen seuraavaa kotipeliä. Aikaa tasaisuuden hakemiselle on nyt runsaasti, sillä seuraavan kerran kangasalalaiset pelaavat vasta ensi viikon lauantaina. Tuolloin Pitkäjärvelle saapuu Pislaploki.

Voitto väkisin Orivedeltä

Ennen Rovaniemelle lähtöä LP kävi mittaamassa tasonsa Orivedellä.

– Vierasvoitto ja kolme pistettä lämmittävät aina mieltä. Lisäksi tiukat erät käännettiin itselle yhtä lukuun ottamatta, valmentaja Tahvanainen summasi Oriveden-reissun antia ottelun jälkeen.

Loukkaantumisten kanssa painiva kestomenestyjä OrPo taipui 1–3 (17–25, 22–25, 33–31, 22–25), mutta LP:n valmentajaa mietitytti oman joukkueen peli-ilo – tai oikeammin sen puuttuminen.

– Pelillisesti ottelu ei ollut sitä, mihin parhaimmillaan pystymme. Jo HPK-peli oli vähän nihkeää. Jotenkin vasta pakon edessä sytytään pelaamaan. Se luontainen peli-ilo pitäisi jostain löytää, joukkue on kyllä muuten hyvässä kunnossa, Tahvanainen pohti.

Toisaalta tyylipisteiden sijaan liigassa jaetaan sarjapisteitä, joiden merkitys on kauden päättyessä merkittävästi tärkeämpi. Myös se, että niin sanottu pakkovoitto pystytään paineista huolimatta ottamaan, kertoo joukkueen tahtotilan olevan kunnossa.

LP:n libero Roosa Koskelo pelasi vahvasti, ja Johanna Siuron peliesitys oli valmennusjohdon mieleen. Vastaavasti Kaisa Alangolta Tahvanainen jäi kaipaamaan nähtyä taktisempaa pelinpyörittämistä ja Magda Maraksen onnistumisprosentti jäi kovasta pistesaaliista huolimatta laihaksi.

– Onneksi meillä on 12 pelaajaa, joista jokainen pystyy nousemaan esiin jos joku toinen ei onnistu. Materiaalin laajuus on ollut meillä vahvuutena koko kauden.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?