Kolmekymppinen kirjasto juhlii Vatialassa

Viime vuoden marraskuussa juhlittiin Vatialan kirjaston avajaisia uusissa tiloissa Lentolassa. Nyt samoissa tiloissa ovat vuorossa Vatialan kirjaston 30-vuotisjuhlat.

Vatialan kirjasto viettää 30-vuotisjuhliaan torstaina 29. marraskuuta. Kirjasto aloitti toimintansa Nattarin monitoimitalossa 1.12.1982 ja toimi siellä pitkään naapureinaan Nattarin päiväkoti ja nuorisotilat. 2010-luku on – ja tulee olemaan – muutosten aikaa, sillä kesällä 2011 kirjasto ja nuorisotilat muuttivat väliaikaisiin tiloihin Lentolan liikekeskukseen. Nyt suunnitteilla on muutto takaisin juurille: Nattarissa, Pitkäjärven koulun vieressä sijaitsevan vanhan veturikorjaamon tilat remontoidaan kirjasto- ja nuorisotiloiksi.

Moni asia on muuttunut kirjaston kolmessa vuosikymmenessä, ja mullistuksia on tapahtunut erityisesti tietotekniikan kehittymisen ja kokoelmaformaattien muutosten sekä seutuyhteistyön myötä. Kirjaston väen mukaan tärkein on kuitenkin pysynyt: Vatialan kirjasto palvelee edelleen alueensa ja alueen ulkopuolelta tulevia asukkaita, lapsia ja aikuisia.

Kirjaston kokoelma on vuosien saatossa liki kolminkertaistunut, ja yhteistyö Pirkanmaan kirjastojen kanssa on tuonut koko Pirkanmaan kirjastojen kokoelmat asiakkaiden ulottuville. Vatialan kirjastossa käy vuosittain noin 26 000 asiakasta ja sieltä lainataan noin 53 500 lainaa. Kirjastoa luotsaa kirjastonjohtaja Raija Stenman työparinaan kirjastovirkailija Kristiina Collin – molemmat jo pitkään Vatialan kirjastossa työskennelleitä ja asiakkaille tuttuja. Vatialan kirjasto on yksi Kangasalan neljästä lähikirjastosta.

Torstaina 29.11. Vatialassa juhlistetaan 30-vuotista kirjastotaivalta kakkukahvin ja musiikin merkeissä. Kakkukahveja tarjoillaan kello 16–18, Per Aspera – Ad Astra -yhtye esiintyy kello 18 alkaen. Kello 19 kulttuurijohtaja Taina Sahlander ja vapaa-aikakoordinaattori Asko Koskinen esittelevät veturikorjaamohanketta ja Vatialan kirjastolle sekä nuorisotiloille suunniteltavia tiloja.

Kirjasto on avoinna juhlapäivänä kello 12–20.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?