Amanda Saari ui neljä loppukilpailupaikkaa

Pälkäneläinen Amanda Saari osallistuu joulukuun alussa Lappeenrannan ikäkausimestaruusuinneissa neljälle matkalle.

Loppukilpailun uimareita karsittiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna seitsemällä paikkakunnalla. Kuhunkin lajiin kelpuutetaan ikäluokan 16 parasta uimaria. Lappeenrannassa kilpaillaan lyhyen matkan ikäkausimestaruuksista.

Tampereen Työväen Uimareita edustava Saari selvitti tiensä finaaleihin kaikissa neljässä lajissa, joissa hän oli mukana. Saari voitti Tampereen aluekarsinnoissa 12-vuotiaiden tyttöjen 400 metrin vapaauinnin ja paransi samalla ennätystään kymmenen sekuntia. 100 metrin vapaauinnissa ja rintauinnissa Saari oli Tampereen karsinnan kakkonen ja 200 metrin sekauinnista kolmas. Sekauintiennätys koheni peräti 16 sekuntia.

Parhaista lähtökohdista Amanda lähtee 100 metrin rintauintiin. Tampereen aluekarsinnoissa syntynyt aika 1.20,85 on maan neljänneksi paras tulos. 400 metrin vapaauinnissa pälkäneläinen oli valtakunnallisessa vertailussa seitsemänneksi paras, 100 metrin vapaauinnissa kahdeksas ja 200 metrin sekauinnissa 14.

 

UKK:sta kolme uimaria Lappeenrannan kisaan

Aluekarsinnoissa sai osallistua neljään lajiin, joten Amanda Saari saalisti aluekarsinnasta täyspotin. Henkilökohtaisten matkojen lisäksi hän ui viikonlopun aikana neljässä viestijoukkueessa.

Uimaseura Kangasalan Uimareista parhaiten pärjäsi Minea Bogdanoff, joka ui 11-vuotiaiden tyttöjen sarjassa kolmella matkalla 16 parhaan joukkoon. 200 metrin sekauinnissa loppukilpailupaikka karkasi niukasti, sillä Bogdanoff sijoittui valtakunnallisessa vertailussa 18. tilalle. Karsintaraja ylittyi 400 metrin vapaauinnissa (maan 4. paras aika), 100 metrin vapaauinnissa (10.) ja 100 metrin selkäuinnissa (11.).

Olga Koskinen selvisi Lappeenrannan loppukilpailuun kymmenvuotiaiden tyttöjen 50 metrin perhosuinnissa. Tampereen aluekarsinnassa syntynyt aika 40,50 oli karsintakilpailujen yhdeksänneksi paras.

Kolmas UKK:n edustaja ikäkausimestaruuskisoissa on Riku Leino. Hän starttaa 11-vuotiaiden poikien 50 metrin rintauintiin. Aluekisojen noteeraus oli ikäluokan kolmanneksi kovin.

Tampereen karsintojen tulokset

Koko maan yhdistetyt tulokset

Ikäkausimestaruusuinnit: Osanottajia karsittiin seitsemällä paikkakunnalla

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?