Kuka vastaa bussipysäkkien korjaamisesta?

Kangasalantien varressa Veturitien läheisyydessä sijaitsevan bussikatoksen lasinen seinä rikottiin jokin aika sitten. Myös muihin Kangasalla sijaitseviin ”lasisiin” bussipysäkkeihin on aiemmin kohdistunut ilkivaltaa.

 

 Kuka vastaa bussikatosten kunnossapidosta, Raija Kreutzer Pirkanmaan elinkeino, -liikenne ja -ympäristökeskuksesta?

Ely-keskuksen hoidon urakoitsijana toimii Destia. Kunnossapitoon kuuluu esimerkiksi bussikatosten pintojen pitäminen siistinä, korjausten suorittaminen ja mahdollisten graffitien poistaminen. Katokset pestään vähintään kerran vuodessa, yleensä huhtikuussa.

 

Paljonko rikki menneen pysäkin korjaaminen maksaa ja kuka huolehtii kuluista?

Ihan tarkkaa summaa en osaa sanoa, mutta yhden katoksen korjaaminen maksaa ainakin noin 1000 euroa. Jos katoksesta on rikki useampia seiniä, korjaamisen hinta voi olla useita tuhansia. Summa koostuu työstä, materiaalikuluista, matkoista ja asennuksista. Kuluista vastaa ELY-keskus.

 

Kuinka usein keskimäärin bussipysäkkejä rikotaan Kangasalla?

Vuosittain katoksia rikkoutuu ainakin viitisen kappaletta. Tällä hetkellä osasta Kangasalan katoksia puuttuu lamppuja. Yritämme korjata katokset mahdollisimman pikaisesti, mutta raha asettaa omat esteensä toiminnallemme. Meillä on vuosittain käytössä rahaa esimerkiksi graffitien pesuun 150 neliön alalle. Kun tästä mennään yli, täytyy yleensä odottaa seuraavia määrärahoja.

 

Mihin kuntalaisten kuuluu ilmoittaa rikkoutuneista bussikatoksista?

Akuuteista asioista kuten juuri rikkinäisistä tai pimeistä bussikatoksista voi ilmoittaa tienkäyttäjän linjaan numeroon 0200–2100.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?