C-poikien SM-karsinta: Luja-Lukko edelleen nollakerhossa

Onnistumiset kasvattavat itseluottamusta

 

Iiro Asikainen upotti Loimaan turnauksessa isäntäjoukkuetta vastaan kuusi pistettä ja sarjakakkosta Turun NMKY:tä vastaan yhdeksän pistettä.

Pälkäneen Luja-Lukon C-juniorit eivät onnistuneet vieläkään avaamaan voittotiliään SM-karsintasarjassa.

Pälkäne on vajonnut ykkösdivisioonalohkonsa hännänhuipuksi. Tilanne ei tullut pelaajille tai valmentajille yllätyksenä, sillä joukkue lähti tietoisesti hakemaan mahdollisimman kovia pelejä.

Selkeistä tappioista huolimatta joukkueen peli on kehittynyt huimasti kauden aikana. Loimaan upeassa liikuntahallissa pelatusta turnauksesta pelaajat ammensivat reilusti itseluottamusta, sillä Luja-Lukko pystyi aika-ajoin haastamaan kärkijoukkueet.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli isäntäjoukkue Loimaa, jolla oli kokoonpanossa peräti 14 poikaa. Peli alkoi tasaisesti, ja vieraat siirtyivät Roope Taipaleen kolmen pisteen korilla 0–3 johtoon.  Ilo jäi lyhytaikaiseksi, sillä vastustaja rokotti pallonmenetyksistä armotta ja kovalla prosentilla. Eroa alkoi syntyä nopeasti, ja avausjakson jälkeen kotijoukkue johti jo 23–5.

Luja-Lukolla oli mahdollisuus päästä takaisin peliin, kun vastustaja keskittyi skriinipelin hiomiseen. Toinen jakso olikin tasaista vääntöä, ja Pälkäneen joukkuepelaaminen kohtuullisen hyvää. Valmentaja Kimmo Ketolaa lämmitti varsinkin puolustuksen intensiteetti. Jakso päättyi 12–9.

Puoliajan jälkeen Luja-Lukko aloitti vauhdilla ja kavensi heti kuudella pisteellä. Vastustajan takamies herätteli omansa upottamalla kolme kovaa koria. Loimaalaiset intoutuivat tästä, ja eroa tuli lisää. Isäntäjoukkue vei kolmannen jakson 18–9.

Viimeisellä jaksolla pälkäneläiset pääsivät kuittaamaan samoin lukemin, joten ero kaventui yhdeksällä pisteellä. Sarjapisteiden lisäksi Luja-Lukko menetti tärkeän pelaajan, kun Jesse Malinen loukkasi jalkansa.

Jesse Malinen loukkasi jalkaansa, eikä voinut pelata päivän toisessa ottelussa.

Toisessa ottelussa vastaan asettui sarjakakkonen Turun NMKY. Alkuminuutit olivatkin kylmää kyytiä, osittain heikon keskittymisen vuoksi. Avausjakso Turulle 23–0!

Toisella jaksolla Luja-Lukko ryhdistäytyi ja oma peli alkoi toimia. Vastustaja oli kuitenkin niin taitava ja nopea, ettei ero silti kaventunut.

Puoliajan jälkeen vastustaja peluutti pääsääntöisesti nuorempia poikia, ja voimasuhteet tasaantuivat. Pälkäneläispelaajat alkoivat onnistua, ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta. Luja-Lukko voitti kaksi viimeistä jaksoa pisteellä.

– Oli hienoa nähdä, että opetellut asiat alkavat tuottaa tulosta, ja harjoittelun painopisteen palauttaminen perustekemiseen on ollut onnistunut. Erityismaininta pitää antaa takamiehille, jotka ovat ottaneet johtajuutta kentällä, Kimmo Ketola kiittelee.

Luja-Lukon peliin on tullut myös kaivattua puhetta. Sekä oma että kavereiden peli kohenee, kun pelaajat ohjaavat toinen toisiaan etenkin puolustustilanteessa.

– Loimaan turnauksessa jokainen pelaaja nosti tekemisen tasoa. Toki vielä tarvitaan lisävarmuutta niin heittämiseen kuin puolustamiseenkin, Ketola sanoo.

Seuraavassa turnauksessa 8.12. Pälkäne kohtaa lohkon kärkijoukkueen Pyrinnön sekä toisen nollakerholaisen eli Korihait.

Luja-Lukon pistemiehet Loimaan turnauksessa: Iiro Asikainen 6/9, Alex Ingman 3/5, Roope Taipale 3/0, Eelis Tiala 2/2, Heikki Kivistö 5/0, Jesse Malinen 2, Eetu Murtomäki, 4/7 ja Erkki Ojala 16/8.

 

C-pojat I divisioona

PäLuLu – Loimaan Korikonkarit 41–62
PäLuLu – Turun NMKY 31–75

Pyrintö 6 6 0 473–301 12
TuNMKY 6 5 1 430–269 10
Ura Basket 6 5 1 455–313 10
FoKoPo 6 4 2 531–332 8
LoKoKo 6 3 3 374–386 6
Vilpas 6 2 4 398–377 4
RaPy Sin 6 2 4 281–391 4
Korihait 6 0 6 264–526 0
PäLuLu 6 0 6 194–505 0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?