Uusia joulunavaustapahtumia

Kahdessa yhdistyksessä on kahdet aktiivit. Tämä on ollut tärkein peruste, johon vedoten Pälkäneen ja Luopioisten yrittäjäyhdistykset ovat jatkaneet itsenäisinä, vaikka kunnat ja jotkut yhdistykset ovat yhdistyneet.

Pälkäneen ja Luopioisten yrittäjäyhdistysten toiminta on profiloitunut hieman eri tavoin. Joulunavaus on hyvä esimerkki paikkakuntien erosta. Pälkäneellä tapahtuman kokoaminen jää muutamalle yrittäjäaktiiville, Luopioisissa karkeloa ovat yrittäjien rinnalla kasaamassa monet yhdistykset ja järjestäytymättömät aktiivit.

 

Erilaisten yrittäjäyhdistysten ansiosta Pälkäneellä järjestetään huomenna kaksi eriluonteista tapahtumaa. Luopioisten Joulutorista ja Mikkolan Navetalle levittäytyvästä joulunavauksesta muodostuu Luopioisten näköinen kodikas kylätapahtuma.

Pälkäneellä väkeä on ollut hieman vaikeampi saada liikkeelle. Joulunavauksen siirto tunnelmalliseen Vilpolan puistoon oli onnistunut uudistus, ja komea ilotulitus tapahtuman kruunu, joka tuo ihmiset paikalle.

Tänä vuonna kuntaan saatiin kolmaskin joulunavaus, kun Rautajärven yrittäjät tempaisivat jo viikkoa aiemmin. ”Pälkäneen Itäkeskuksen” tapahtuma oli erinomainen yhteishengen osoitus yrittäjiltä.

Joulun alla nähdään toinenkin uusi joulutempaus. Pohjan yrittäjien joulupolku kannustaa kotikylien väkeä poikkeamaan raitin kaikissa putiikeissa, koska näin pääsee mukaan arvontaan.

Yrittäjät eivät järjestä tapahtumia pelkän joulumielen vuoksi. Takana on myös vakava ajatus, jonka kuhmalahtelaisyrittäjät tuovat avoimimmin esiin. Tempauksilla halutaan muistuttaa, että läheltä saa melkein kaiken, mitä joulun valmisteluun tarvitsee.

 

Monet pälkäneläisyritykset elävät kesäsesongista. Joulu tuo tärkeän piristyksen hiljaiseen talvikauteen. Siksi joulukaupan onnistuminen on lähes elinehto.

Jouluostoksia tehdessään voi äänestää kotikylän palveluiden puolesta. Esimerkiksi Pälkäneellä palvelut ovat vielä hyvässä jamassa. Ruokakauppoja löytyy keskustasta enemmän kuin Kangasalan keskustasta. Pälkäneeltä saa melkein kaiken tarvitsemansa, vaikka erikoisliikkeet ovat harventuneet melkein samaa tahtia kuin kyläkaupat.

Pälkäneen Itäkeskus Rautajärvellä on näyttänyt, että sekä asiakkaat että yrittäjät hyötyvät siitä, että palvelut kootaan yhteen. Luopioisissa yritetään jalostaa ajatusta vielä hieman pidemmälle. Paikalliset toimijat ovat ideoineet ”myymälähotellia”, jossa kukin yrittäjä voisi toimia sesonkiviikkojensa tai -kuukausiensa ajan ja tehdä sitten tilaa seuraaville tuotteille ja palveluille.

Kotikylän palvelut

Jouluostoksia tehdessään voi äänestää kotikylän palveluiden puolesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?