Minitytöt: Luja-Lukko varmisti kakkosdivisioonan kakkostilan

Pälkäneen tytöt haastoivat Pyrinnön

 

Milla Motin kantaa pelistä toiseen päävastuuta hyökkäyspäässä.

Pälkäneen Luja-Lukon koripallotytöt varmistivat viikonloppuna Tampereella minityttöjen kakkosdivisioonan syyskierroksen kakkostilan.

Pälkäneläiset ovat voittaneet kaikki muut vastustajat paitsi lohkoa puhtaalla pelillä johtavan Tampereen Pyrinnön. Sunnuntaina Pyrintökin oli vähällä kaatua, sillä Luja-Lukko nousi kovavauhtisessa kärkikamppailussa kolmen pisteen päähän.

Pyrintö on voittanut syksyn kaikki pelit 35–90 pisteen marginaalilla. Myös Luja-Lukkoa vastaan tamperelaiset avasivat murhaavalla tahdilla: avausjakson jälkeen kotijoukkue johti jo 18–4.

Vieraitaan päätä pidemmät pyrintöläiset vyöryttivät hyökkäyksiään korin alle ja nostelivat helppoja koreja. Luja-Lukkolla heitto sen sijaan ei uponnut hyvästäkään paikasta.

Toisella jaksolla Luja-Lukko sai puolustuspelinsä kuntoon ja usko omaan tekemiseen tarttui pelaajasta toiseen. Kolmannen jakson jälkeen vieraat olivat siirtyneet 28–29 johtoon.

Päätösjaksolla tunne otti liian suuren vallan pelistä ja pälkäneläisten vauhti kasvoi hiukan liian suureksi omiin taitoihin nähden. Ottelu kääntyi lukemin 39–36 Pyrinnölle.

Hyvästä pelistä huolimatta vieraille jäi hieman hampaankoloon. Uhrautuvainen puolustuspeli oli kauden parasta, mutta hyökkäyspäässä ei onnistuttu samaan malliin. Paremmalla heittoprosentilla Pälkäneen paikoista olisi uponnut 60–70 pistettä. Eniten pisteitä tililleen kirjasivat Milla Motin (12) ja Emilia Ingman (10). Roosa Taipale heitti kuusi pistettä, Jemina Tikka neljä ja Elina Wallgrén sekä Helmi Raivio kaksi.

 

Elina Wallgren teki ensimmäiset sarjapelipisteensä Pirkkalan Viriä vastaan. Saatuaan jyvän kohdalleen Wallgren onnistui molempia Pyrinnön porukoita vastaan.

Onnistumisia laajalla rintamalla

Päivän päätteeksi Luja-Lukko kaatoi Pyrinnön toisen joukkueen.

Käsikirjoitus muistutti joukkueiden kahta edellistä kohtaamista: Luja-Lukko vei peliä, mutta heittopaikoistaan paremmin onnistunut Pyrintö pysyi koko ottelun iskuetäisyydellä.

Pelin alkuminuuteilla Roosa Taipale ja Emilia Ingman esittivät muutaman komean hyökkäyksen. Sen jälkeen kaksikko joutui tiukempaan vartiointiin. Loput Luja-Lukon tytöt kiittivät saamastaan lisätilasta ja lopulta jokainen jakso kääntyi muutamalla pisteellä vierasjoukkueelle. Lopputulokseksi kirjattiin Luja-Lukon voitto 41–59.

Kaikki seitsemän pälkäneläistyttöä heittivät pisteitä. Eniten tamperelaisia kurittivat Roosa Taipale (14 pistettä), Milla Motin (13) ja Emilia Ingman (10). Jemina Tikka heitti kahdeksan pistettä, Hanna Hirvonen ja Elina Wallgrén kuusi ja Helmi Raivio neljä.

 

Minitytöt varmistivat lohkon kakkostilan jo ennen lauantaista päätöspeliä. Kello 11.30 alkavassa viimeisessä pelissä kohdataan Kangasalan Urheilijat. Paikallispeli on samalla syyskauden ja vuoden viimeinen koripallon sarjapeli Yhteiskoululla.

Milla Motin pisterohmuna

Syksyn toiseksi viimeisessä turnauksessa Pälkäneen minitytöt kukistivat Raholan Ryrkivän 42–20 ja Pirkkalan Virin 47–34.

Rahola-ottelu alkoi puoli tuntia aikataulusta myöhässä, kun paikalle piti haeskella varatuomari. Paras vire ja terävyys katosivat tuomaria odotellessa. Luja-Lukon joukkuepuolustus oli sen verran parempaa, että puoliajalle mentiin 20–10 johdossa.

Tasaisella yhdeksän pelaajan kierrolla pelannut Luja-Lukko hallitsi myös ottelu jälkipuoliskoa ja loppunumeroiksi kirjattiin 42–20. Milla Motin (16 pistettä) urakoi hyökkäyspäässä, kun Roosa Taipale (6) ja Jemina Tikka (2) olivat vielä edellispäivien flunssan jäljiltä hieman toipilaita. Myös Emilia Ingman (10), Hanna Hirvonen (6) ja Helmi Raivio (2) onnistuivat korinteossa.

Päivän toisessa pelissä Pirkkalan Viri ja Luja-Lukko taistelivat lohkon kakkospaikasta. Pälkäne voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen, mutta vastustajan vaarallisuus tunnettiin, joten tiedossa oli tiukka peli.

Luja-Lukko vei avausjakson pisteen marginaalilla. Toisella jaksolla Pälkäneen tytöt puolustivat omat pelaajansa entistä tarkemmin ja tauolle päästiin 25–17 johdossa.

Kolmannella jaksolla Luja-Lukko näytti ehkä kauden parasta peliään. Pälkäne vei jakson 18–2 ja ottelu oli käytännössä ratkennut.

Päätösjakso oli pelailua. Pirkkala kaunisteli päätöslukemiksi 47–34. Luja-Lukon tehotyttöjä olivat Milla Motin (14), Emilia Ingman (14), Roosa Taipale (8), Hanna Hirvonen (4) Jemina Tikka (3), Helmi Raivio (2) ja Elina Wallgren (2).

Pälkäneen minityttöjen syyskausi päättyy paikallispelillä Kangasalan Urheilijoita vastaan. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen hävinnyt KU-68 ei ole vielä onnistunut avaamaan pistetiliään. Yhteiskoululla lauantaina 8.12. kello 11.30 alkava minityttöjen ottelu on Pälkäneen koripalloporukoiden vilkkaan vuoden viimeinen kotiottelu.

 

Minitytöt II divisioona

PäLuLu – Tampereen Pyrintö White 36–39
PäLuLu – Tampereen Pyrintö 01/02 59–41
PäLuLu – Raholan Pyrkivä 42–20
PäLuLu – Pirkkalan Viri 47–34

TampPyrintö W 9 9 0 598–196 18
PäLuLu 9 7 2 373–299 14
PirVi 9 5 4 390–386 10
TampPy 01/02 9 4 5 457–338 8
RaPy 9 2 7 292–466 4
KU-68 9 0 9 200–625 0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?