C-pojat: Nollakerholaiset eivät pysyneet Luja-Lukon tahdissa

Pistetili aukesi

Joona Karstun heitto upposi, kun Luja-Lukko otti ensimmäiset sarjapisteensä C-poikien koripallosarjassa.

Luja-Lukko sai vihdoin voittotilinsä auki C-poikien koripallosarjoissa.

Sekä SM-karsintaa pelaavan ykkösjoukkueen että kakkosdivariporukan piti tahkota joulukuulle saakka ennen kuin tappioputki saatiin poikki. Avauspisteet otti Pälkäneen kakkosdivisioonajoukkue, joka kukisti kotiturnauksessaan Tampereen Pyrinnön Valkoiset sekä porilaisen BC Sisun.

Pyrintö, Sisu ja Luja-Lukko jahtasivat Yhteiskoulun turnauksesta kauden ensimmäisiä sarjapisteitä. Molemmat ottelunsa voittanut Luja-Lukko kohenteli asemiaan sarjataulukossa parilla pykälällä. BC Sisun ja Pyrinnön kohtaamisessa tamperelaiset jätettiin sarjajumboksi ja ainoaksi nollakerholaiseksi.

Luja-Lukko oli selkeästi vastustajiaan parempi. Pyrintöä vastaan kotijoukkue puolusti yhtenäisesti ja piti ottelun alusta alkaen hallinnassaan. Ero tamperelaisiin kasvoi lopulta 36 pisteeseen.

Pälkäneläispelaajat onnistuivat laajalla rintamalla, ja 11 pelaajasta kahdeksan pääsi pisteille. Joona Karstu heitti 19 pistettä ja Eetu Rautanen pisteen vähemmän. Korisukkaa pöllyttivät myös Miklas Hapuoja (10), Ilmari Siiro (10), Oskari Päärni (8), Sampo Joenvuori (8), Heikki Kivistö (6) ja Joona Karhu (2).

Toisessa ottelussa vastaan tuli BC Sisu, joka oli Luja-Lukon tapaan kukistanut Pyrinnön selvästi. Porilaiset veivät tunnustelujakson 13–15. BC Sisun avausjakson korit yhtä lukuun ottamatta heittänyt tarkka takamies sai toisella jaksolla päällystakikseen Sampo Joenvuoren. Miesvartiointi vei porilaisten syömähampaan pelihalut ja kotijoukkue hoiteli toisen jakson murskaavasti 26–6.

Luja-Lukon prässi tuotti tulosta: pallonriistoista päästiin nopeisiin läpiajoihin ja nostelemaan helppoja koreja. Lopulta ero porilaisiin venähti 44 pisteeseen.

Pyrintö-pelin kohokohta oli Miklas Hapuojan ”buzzer beater”: lähes puolesta kentästä lingottu heitto upposi kolmannen jakson päätteeksi.

Kotijoukkueen isot pelaajat Joona Karstu (23 pistettä) ja Oskari Päärni (10) hallitsivat ilmatilaa molemmissa päissä kenttää. Sampo Joenvuori upotti vartiointitehtäviensä lomassa 14 pistettä. Ilmari Siiron saldo oli 13 pistettä, Eetu Rautasen 9, Heikki Kivistön 8, Miklas Hapuojan 7 ja Joona Karhun 2 pistettä.

Syyssarjan päätteeksi C-junnut haastavat sunnuntaina Tampereen NMKY:n. Pälkäneen ykkösdivisioonajoukkue jahtaa avausvoittoaan edellispäivänä Hervannassa. Vastaan asettuu lohkoa tappiotta johtava Pyrintö sekä Uudenkaupungin Korihait, joka on Luja-Lukon tapaan vielä ilman pisteitä.

 

C-pojat II divisioona

PäLuLu – Tampereen Pyrintö V 80–44
PäLuLu – BC Sisu 86–42

FoKoPo 8 8 0 840–253 16
Pyrintö 00 7 6 1 511–298 12
NoKo 7 6 1 479–424 12
RaPy Kelt 8 5 3 546–329 10
TaNMKY 8 4 4 434–436 8
Pyrintö P 7 4 3 409–297 8
BC Nokia 8 2 6 326–596 4
PäLuLu Blue 8 2 6 340–614 4
BC Sisu 7 1 6 291–556 2
Pyrintö V 8 0 8 304–677 0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?