Koripallon viitosdivari: Luja-Lukko säilytti kärkipaikkansa

Voittoputki katkesi

Juha Kuparisen sisääntulo käänsi ottelun kulun. Luja-Lukon loppukiri ei kuitenkaan riittänyt, vaan Koukkupolvet aiheutti pälkäneläisille kauden avaustappion.

Pälkäneen Luja-Lukon voittoputki koripallon viitosdivisioonassa kesti syyskierroksen kolmanneksi viimeiseen otteluun saakka. Kauden ensimmäisen pistemenetyksen aiheutti Koukkupolvet.

Koukkupolvet ei ole nimestään huolimatta jäähdyttelijöiden aladivarijoukkue, vaan sen riveissä ajetaan myös Tampereen NMKY:n junnuja sisään miesten peleihin. Kaudesta toiseen viitosen kärkijoukkueisiin lukeutuneet tamperelaiset saapuivat Pälkäneelle isolla porukalla ja yhteishenkeä uhkuen. Sekä pelaajamäärään että henkeen vaikutti pelin jälkeen odottanut saunailta.

Kotijoukkue oli avausjakson ajan suurissa vaikeuksissa kentän molemmissa päissä. Jos tamperelaisten heitto olisi uponnut hieman tarkemmin, ero olisi revennyt jo avausjaksolla suureksi. Nyt Luja-Lukko pääsi juonimaan uusia kuvioita kolmen pisteen takaa-ajoasemista.

Toinen ja kolmas jakso olivat kotijoukkueen kannalta vielä synkempiä. Virhetilit täyttyivät ja hermotkin alkoivat hetkittäin pettää. Pahimmillaan Luja-Lukko oli jo 15 pistettä tappiolla.

Miesvartiointiin siirtyminen ja Juha Kuparisen tsemppi herätti kotijoukkueen pelaamaan. Puolustuksen intensiteetti nousi ja irtopalloista päästiin rakentamaan hyökkäyksiä ennen kuin Koukkupolvet ehti ryhmittyä puolustusasemiin.

Ottelun loppuhetkillä näytti jo siltä, että kotijoukkueen loppukiri riittää, ja sarjakärki nousee tukalasta asemasta. Muutaman pisteen takaa-ajoasemassa Luja-Lukko pakotti vastustajan vapaaheittoviivalle ja yritti näin päästä mukaan peliin. Koko pelin pelannut Julius Pesonen nousi kuitenkin ottelun hahmoksi heittämällä viime minuuteilla vapaaheitot sataprosenttisesti sisään. Vapariviivalta uponneet viisi pistettä ratkaisivat lopulta voiton Koukkupolville.

Hannes Herrala (16) ja Jussi Jokinen (16) heittivät yli puolet kotijoukkueen pisteistä. Korin alla edellispeleissä juhlineet Tomi Ingman (4) ja Joonas Saukkonen (2) tehtiin epätavallisen tehottomiksi.

Kotijoukkueen herättelijä Juha Kuparinen heitti kuusi pistettä, samoin Niko Nurminen. Sami Rantanen ja Santeri Juutinen kirjasivat molemmat kaksi pistettä.

Tappion karvautta lievitti hieman se, että myös sarjakakkonen Firing Squad kompuroi omassa ottelussaan. Nokialaiset hävisivät häntäpään joukkueisiin lukeutuvalle BC Sisulle.

Pälkäne pelaa itsenäisyyspäivän aattona Tampereen NMKY:n kakkosjoukkuetta vastaan ja aloittaa 11. joulukuuta toisen sarjakierroksen Firing Squadia vastaan. Ottelussa on kovat panokset, sillä viime kauden päätteeksi nelosesta pudonneet nokialaiset tavoittelevat Luja-Lukon tapaan nousua tosissaan. Kauden avausottelussa Pälkäne oli parempi; nyt pelataan FS:n kotisalilla.

 

Miehet V-divisioona

PäLuLu – Koukkupolvet 54–59 (10-13, 15-19, 12-16, 17-11)

PäLuLu 7 6 1 494–351 12
FS 6 5 1 454–324 10
Koukkupolvet 7 5 2 456–418 10
TaNMKY 2 7 4 3 481–444 8
Pyrintö A 8 4 4 563–497 8
Nakkelijat 6 3 3 332–344 6
BC Sisu 2 6 2 4 344–365 4
Koritehdas 6 1 5 363–414 2
LeNMKY 7 0 7 241–571 0

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?