Viikonloppu: LP Kangasala voitti peräkkäisinä päivinä kotona ja vieraissa

Turpiin vaan ja tuplaten

Jasmine Tahvanainen pelasi huippupelin.

Hyvän marraskuun – ei yhtään pisteetöntä ottelua – pelannut LP Kangasala jatkoi joulukuun ensimmäisenä samalla sykkeellä. Kahden kierroksen viikonloppu tuotti viisi pistettä, kun lauantaina kaatui kotikentällä Pislaploki 3–0 (25–22, 25–20, 26–24) ja sunnuntaina vieraissa Pieksämäki 2–3 (25–15, 13–25, 15–25, 26–24, 9–15).

Mieluisan joulukuun alun saaneita kannattajia voitot lämmittävät aina, mutta LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen arvioi olevansa viikonlopun antiin tyytyväinen 80-prosenttisesti.

– Kuutta pistettä lähdimme hakemaan, mutta toisaalta emme kontanneetkaan. Pikkaisen jäi kaivelemaan pistemenetys Pieksämäellä, koska ottelu oli meillä jo näpeissä. Toisaalta vastassa oli hyvä joukkue, meillä takana pitkä siirtyminen ja pelit peräkkäisinä päivinä, hän summaa.

Kangasalalaisten ote kirposi sen jälkeen, kun joukkue oli saanut vastaanottonsa kuntoon avauserän jäljiltä ja vienyt toisen ja kolmannen erän selkein numeroin.

– Tykityksen jälkeen ilmeisesti oletettiin neljännessä erässä, että Pieksämäki on antautunut, mutta eihän se niin ollut. Erän lopussa ryhdistäydyimme, mutta erävoitto lipsahti.

Tahvanaisen ripityksen jälkeen LP ei jäänyt odottelemaan voittopisteiden tulemista, vaan alkoi jälleen tehdä töitä pisteiden eteen. Kangasalalaiset käänsivät viidennen erän itselleen jo neljännen kerran tänä syksynä ja pitivät vierassaldonsa yhä tappiottomana.

Kaisa Alanko ja Roosa Koskelo nostivat edelleen tasoaan ja pelasivat erittäin hyvin. Sherri Williamsin hyökkäystehot olivat tyystin kateissa, mutta vastapainoksi hän kunnostautui syöttö- ja torjuntapelissä. Ottelussa palkitulta Magda Marakselta (16/+6) Tahvanainen sanoi odottaneensa vielä enemmän, ja Merja Korhonen jäi vaisuksi (8/-4). Jaossa olleen hyökkäysvastuun otti onnistuneesti harteilleen Jasmine Tahvanainen (19/+13), joka pelasi tähänastisen liigauransa parhaan ottelun.

 

Pelejä, tauko, pelejä, tauko

Yhdessä yössä tapahtui yksi selkeä muutos. Lauantaina LP antoi kolmessa erässä vastustajalle pisteen omilla virheillään 28 kertaa, mutta sunnuntaina joukkueen omat virheet maksoivat vain 19 pistettä viidessä erässä.

Pislaplokia vastaan tulleiden virheiden määrä selittynee osin kuitenkin pelituntuman puutteella lähes kahden viikon tauon jälkeen. Lisäksi tauolla oli harjoiteltu kovaa, minkä valmentaja Tahvanainenkin näki heijastuvan pienenä jäykkyytenä pelaajien otteissa.

Kangasalalaiset lähtivät ennalta sovitulla syöttötaktiikalla aiheuttamaan ongelmia Pislaplokin hyökkäysten rakentelulle. Taktiikka toimi, ja vieraat eivät päässeet hyödyntämään ykköstykkiään Nicolina Alteria.

Kotijoukkue osoitti henkisen vahvuutensa nousemalla päätöserässä 22–24-tilanteesta 26–24-voittoon huikeiden pallorallien jälkeen.

LP Kangasala pelaa nyt otteluryppäissä: viime viikonlopun tuplakierroksen jälkeen joukkue on tulessa ensi lauantaina ja maanantaina, ja seuraavalla viikolla kalenterissa on Suomen cup mukaan lukien kolme peliä viidessä päivässä. Ensi viikonlopun vaikeustasoa nostaa se, että lauantain ottelua emännöi Viljandi Metal Virossa, josta LP palailee näillä näkymin vasta sunnuntain varhaisina tunteina. Maanantain vastus Pitkäjärvellä on rakas kiistakumppani OrPo.

– Viljandi voitti juuri Euran, joten joukkue on varmasti kova. Lähdemme hakemaan kahdesta seuraavasta pelistä kuitenkin kuutta pistettä, ennakoi kangasalalaisvalmentaja Tahvanainen.

 

Maras paras marraskuussa

LP Kangasalan Magda Maras on valittu mestaruusliigan kuukauden pelaajaksi. 27-vuotias kroatialaisvahvistus iski marraskuun viidessä liigapelissä keskimäärin yli 18 pistettä ottelua kohden. Esitys oli myös tasainen, sillä ottelukohtainen pistemäärä vaihteli 14:stä 21:een. Tehotilastoon kertyi vähistä virheistä kertova lukema +11, ja ässiä eli suoria syöttöpisteitä Maras merkkautti seitsemän.

– Hän pelasi tosi vahvan marraskuun, LP:n valmentaja Ismo Tahvanainen tunnustaa.

LP:n nuori passari Kaisa Alanko valittiin Maraksen tavoin liigassa marraskuun tähdistökentälliseen.

– Hän ei ole mielestäni pelannut vielä ollenkaan sillä tasolla, jolle hän parhaimmillaan pystyy. Otteet ovat kuitenkin parantuneet koko ajan, ja uskon että hän on keväällä tosi kova, Tahvanainen arvioi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?