Pentosali: Liikuntahalli muuntuu helposti juhlatilaksi

Itsenäisyysjuhla sinivalkoisessa salissa

– Siniristilippu muistuttaa kristillisestä arvoperustastamme, Kuhmalahden kappalainen Markku Viitala sanoi.

Itsenäisyyspäivän juhlaa vietettiin Kuhmalahdella ensimmäistä kertaa Pentosalissa. Talossa on saman katon alla kappeliseurakunnan toimistot, seurakuntasali ja iso sali, joka soveltuu sekä liikunta- että juhlakäyttöön.

Alkuperäisenä toiveena oli, että jo vuodentakainen itsenäisyysjuhla olisi voitu järjestää uudessa Pentosalissa. Rakennustyöt saatiin ajoissa valmiiksi, mutta talon kalustus ja viimeistelytyöt olivat vielä sen verran kesken, että juhlaa vietettiin silloin viimeistä kertaa vanhalla seurakuntatalolla.

Pentosali ei ole juhlatilana aivan yhtä tiivis ja kodikas kuin vanha seurakuntatalo. Mutta uusi sinivalkoinen salikin muuntui juhlavaksi, kun sisään kannetut pöydät verhoiltiin valkein pöytäliinoin.

– Kun Pentosali oli rakennusvaiheessa, kävin rakennusmiesten mielestä varmaan turhankin usein katsomassa, miltä täällä alkaa näyttää. Kun sinistä lattiaa alettiin asentaa, epäilin hetken aikaa, että mitähän tästä tulee. Kun näin sinivalkoisen salin valmiina, huomasin että arkkitehti tiesi värejä valitessaan mitä teki, Kuhmalahden kyläpappi Markku Viitala kiitteli lopputulosta.

Kappalainen toivoi, että hienot ja toimivat puitteet nostattaisivat kuhmalahtelaisten fyysistä, henkistä ja hengellistä kuntoa.

– Fyysinen kuntomme on huonompi kuin koskaan ennen menneinä vuosikymmeninä. Myös henkinen ja hengellinen arvoperinne on murenemassa. Toivottavasti tämä talo kannustaa kaikkia ammentamaan fyysistä, henkistä ja hengellistä elämän voimaa, itsenäisyysjuhlassa Kuhmalahdella puhunut Viitala sanoi.

Lue lisää:

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?