Hirvihuutokauppa: Kuhmalahden lauantaisista joulumyyjäisissä tarjolla käsitöiden ja leivonnaisten lisäksi myös lihaa

Metsästäjät lahjoittivat hirven Suojan talolle

 

Syksyn ensimmäinen hirvi saatiin Pennon metsiltä (kuva), nyt huutokaupattava hirvi Tervaniemestä. Tarkan kaatolaukauksen ampui Lauri Niemelä.

Kuhmalahden Kirkonkylän Hirvimiehet ovat lahjoittaneet uroshirven lihat Kuhmalahden Suojan omistajasäätiölle. Lahjoituksella tuetaan Suojan talon alkavaa kattoremonttia. Lihat myydään joulumyyjäisissä 15. joulukuuta.

Kuhmalahden Suoja on tiettävästi Suomen ensimmäinen suojeluskunnan itse rakentamana suojeluskuntatalo. Talo vihittiin käyttöön syyskuun viimeisenä sunnuntaina 1919.

Kun suojeluskunta- ja lottajärjestöt valvontakomission vaatimuksesta syksyllä 1944 lopetettiin, Suojan talo siirtyi Kuhmalahden Manttaalikunnan omistukseen ja sittemmin vuonna 1951 lahjoituksella Kuhmalahden Manttaali -nimiselle säätiölle.

Suoja on vuosikymmenten ajan toiminut seuraintalona monien kokousten, juhlien ja kulttuuritapahtumien paikkana. Vuosien mittaan sen sisätiloja on ehostettu ja parina viime vuonna on kunnostettu piha-aluetta ja parkkipaikkoja.

Kohta satavuotiaan Suojan vesikattoa on aikanaan osaksi uusittu, mutta nyt katto on kokonaan uusinnan tarpeessa. Talon omistavalla säätiöllä ei moiseen suururakkaan ole varoja. Siksi tarvitaan ulkopuolista tukea.

Kattoremontti on tarkoitus toteuttaa Pomoottorin kautta EU-hankkeena. Sen lisäksi tarvitaan ja toivotaan lahjoituksia.

Kuhmalahden metsästäjät ovat osaltaan toimineet päänavaajana. Viime syksynä Kuhmalahden Metsästysseura yhteistyössä Pohjan ja Kirkonkylän hirviseurueiden kanssa päätti lahjoittaa 1 000 euroa Suojan kattohankkeeseen, ja nyt Kirkonkylän seurue lahjoitti lisäksi kokonaisen hirven samaan tarkoitukseen.

Metsästäjät toivovat, että seudun yritykset ja yhteisöt sekä yksityishenkilöt seuraavat esimerkkiä ja antavat hankkeelle oman tukensa, jotta Suoja voi toimia omana seuraintalona myös tuleville sukupolville.

Hirvihuutokauppa pidetään Suojalla Kuhmalahden joulumyyjäisten yhteydessä lauantaina 15. joulukuuta kello 12. Paistit ja jauhelihat on pakattu pakastettuina 1½-2 kilon säilytyspusseihin. Myös soppaluita on tarjolla.

Suojalla on lauantaina tarjolla myös paljon muita myyjäistuotteita.

Markku Rauhalahti

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?