Gps-koordinaatit johdattavat joulukuusille

Metsänhoitoyhdistyksen lahjakuuset on koristeltu punaisella mhy-kuitunauhalla. Kuuset löytää gps-koordinaateilla, jotka julkaistaan MHY:n sivuilla 16.12.

Pirkanmaan metsänhoitoyhdistykset järjestävät sunnuntaina geokätköilyä mukailevan joulutempauksen. Siinä voi löytää joulukuusen navigaattorin tai älypuhelimen avulla.

Kangasalan, Pälkäneen ja Kuhmalahden joulukuusien gps-koordinaatit löytyvät 16.12. osoitteesta www.mhy.fi/roine. Koordinaatit julkaistaan nettisivuilla heti kun vuorokausi on vaihtunut sunnuntaiksi, ja ensimmäisenä paikalle ehtivä saa pitää kuusen.

Kuusen lisäksi koordinaattien osoittamassa paikassa on kätköpurkki, jossa on lokivihko tai ainakin paperiarkki, johon paikan löytäneiden toivotaan kirjaavan käyntinsä. Lisäksi purkista löytyy yllätys muutamalle ilman kuusta jääneelle.

Joulukuusikätköilyä kokeiltiin ensimmäisen kerran viime vuonna. Silloin suosio oli kova, vaikka tempauksesta ilmoitettiin ainoastaan metsänhoitoyhdistysten asiakaslehdessä.

Metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kuusitempauksella hyvää joulua ja kiinnittää huomiota siihen, että joulukuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Poikkeuksen tekevät nämä joulukuusikätköilyssä löytyvät, punaisella mhy-kuitunauhalla koristellut kuuset.

 

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?