Kulttuuritalon urakkasopimus allekirjoitettiin

Kunnan omistama Kangasalan Torikeskus Oy ja Hartela Oy ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kulttuuritalon ja Kimmo Pyykkö -museon rakentamisesta. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa keväällä, ja rakennuksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2014 lopulla.

Kulttuuritalohanke nivoutuu osaksi vuonna 2008 hyväksyttyä kunnan ja Hartela Oy:n yhteistyössä toteuttamaa keskustakorttelin kehittämishanketta. Kangasalantien varteen, kirjaston jatkeeksi sijoittuvan talon urakan hinta on 8,9 miljoonaa euroa. Valtuusto päätti alkusyksystä antaa kunnan omavelkaisen takauksen hankkeen toteuttamista varten otettavalle 8,4 miljoonan euron lainalle.

Kangasalan kunta ja Kimmo Pyykkö ovat allekirjoittaneet deponointisopimuksen Kimmo Pyykön taideteosten sijoittamisesta rakennettavaan museoon. Lisäksi Kimmo Pyykkö lahjoitti kulttuuritaloon ja museoon sijoitettaviksi erityisesti tuleviin tiloihin suunniteltavat kaksi reliefiä, logon ja aulaveistoksen.

Kangasalan kunta on myynyt Hartela Oy:lle purettavaksi myös omistamansa osuuden vanhan K-halli Kesäpäivän rakennuksesta, jonka paikalle kulttuuritalo pääosin rakennetaan. Kauppojen jälkeen rakennus ja osaa sen tiloista hallitseva Kiinteistö Oy Kangasalan Palvelukeskus ovat kokonaan Hartela Oy:n omistuksessa. Samalla allekirjoitettiin tonttia koskeva Kangasalan kunnan ja Kangasalan Torikeskus Oy:n välinen maanvuokrasopimus ja tontin vanhat vuokrasopimukset purettiin.

Kulttuuritalon ja Kimmo Pyykkö -museon on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?