Pälkäneläiset kantoivat yhteisvastuuta

Yhteisvastuukeräys tuotti tänä vuonna noin 4,1 miljoonaa euroa. Lahjoitetuilla varoilla torjutaan ylivelkaantumista Suomessa ja tuetaan pienrahoitustoimintaa Ugandassa.

– Kävikö nyt niin, että talouden synkät näkymät saivat ihmiset ajattelemaan enemmän omaa selviytymistään kuin vaikeuksissa olevia lähimmäisiään, pohdiskeli valtakunnallisen Yhteisvastuun keräysjohtaja Tapio Pajunen.

Pälkäneellä seurakuntalaiset olivat kuitenkin edelleen anteliaita. Pälkäneellä keräystulos nousi viime vuotta korkeammaksi, lähes 13 700 euroon eli vajaaseen 2,4 euroon seurakuntalaista kohden. Kangasalla kokonaistuotto oli vajaan tuhat euroa suurempi, mutta seurakuntalaista kohden laskettuna vain neljännes Pälkäneen tuloksesta. Kangasalla myös seurattiin yleistä laskevaa kehitystä.

Vuoden 2013 Yhteisvastuukeräys auttaa yksinäisiä vanhuksia Suomessa ja Kambodzassa. Keräys käynnistyy sunnuntaina 3. helmikuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?