Luopioinen -mitali: Kuudes mitali myönnettiin matkailuelinkeinon kehittäjälle

Kunta palkitsi Jouko Poukkasen

Pälkäneen kunnanvaltuusto jakoi kuudennen Luopioinen-mitalin valtuustokauden päätteeksi. Mitali myönnettiin Sappeen toimitusjohtajalle Jouko Poukkaselle.

Luopioinen -mitali voidaan kunnanvaltuuston yksimielisellä päätöksellä myöntää henkilölle, yhteisölle tai yritykselle, joka on toiminut erityisen ansiokkaasti kunnan hyväksi esimerkiksi kunnallisella, taloudellisella, kulttuurin tai liikunnan saralla.

Sappeen toimitusjohtaja Jouko Poukkanen.

Poukkanen on ensimmäinen mitalilla palkittu yrittäjä. Hänen johtamansa Sappee tuo kuntaan matkailutuloa, työpaikkoja ja myönteistä mainetta. Ympärivuotiseksi matkailualueeksi kehittynyt Sappee on tehnyt matkailusta keskeisen menestystekijän Pälkäneelle.

Poukkanen on vetänyt Sappeeta 20 vuoden ajan. Hänen toimintaansa on leimannut alusta alkaen laatu: se mihin ryhdytään, tehdään kunnolla. Poukkasen johdolla Sappee on kasvanut maan kymmenen suurimman hiihtokeskuksen joukkoon.

”Sappee on vuosien saatossa Jouko Poukkasen ja hänen yhtiökumppaninsa menestyksellisen toiminnan seurauksena valittu kahteen otteeseen vuoden laskettelukeskukseksi. Lisäksi Sappee on hiihtokeskuksena saavuttanut muitakin kunnianosoituksia. Ehkä merkittävimmän tunnustuksensa Sappee sai kuluvana vuonna, jolloin se valittiin vuoden matkailukeskukseksi”, mitalin myöntämistä perusteltiin.

Sappeen kehittymistä jarrutti pitkään majoitustilan puute. Luopioisten kunta oli mukana puhdistamohankkeessa, jonka ansiosta kasvun mahdollistanut kaava hyväksyttiin.

Sappee kasvaa sellaista vauhtia, että Aitoon koulutuskeskukselle rakennettu puhdistamo on jäämässä pieneksi. Sappeen jätevedet ohjataan tulevaisuudessa Pälkäneen puhdistamolle. Viemäriputki Jouttesselän ali Aitoosta Onkkaalaan on jo valmis, mutta sitä ei voida ottaa käyttöön ennen kuin puhdistamo on uusittu. Naapurin valitukset ovat viivästyttäneet uuden puhdistamon rakentamista ainakin vuodella.

Luopioinen-mitalit

  • 1993 Aarre Kailanpää, kouluneuvos, kansalaiskoulun kehittäjä ja kotiseutumies
  • 1996 Urho Mäkirinta, Kukkian ormiotutkija
  • 2004 Asko Valkama, kunnan rakennusmestari, kelkkakaistojen ja ”sadan tonnin talojen” mahdollistaja
  • 2006 Jarkko Pihkala, kuntapäättäjä ja Aitoon koulutuskeskuksen vetäjä
  • 2011 Rauno Haapanen, pitkäaikainen kunnanjohtaja
  • 2012 Jouko Poukkanen, Sappeen toimitusjohtaja, matkailuelinkeinon kehittäjä

Yksi kommentti

  1. Rinteessä vuodesta 92

    Jo oli aikakin kunnan palkita Poukkanen ja Sappee. Lähes tyhjästä luotu mahtava ja monipuolinen matkailukeskus, jota on välillä tunnuttu arvostavan muualla enemmän kuin omassa kunnassa. Hienoa ja onnea!

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?