Aitoon konttorin sulkeminen on valitettava, mutta pohdittu ratkaisu

Risto Wallenius kuvaili kirjoituksessaan (Sydän-Hämeen Lehti 17.12.12) tunteikkaasti ja ansiokkaan yksityiskohtaisesti pankkitoiminnan historiaa Luopioisissa lähes sadan vuoden ajalta. Lukijan on helppo eläytyä sen myötä siihen muutokseen, joka niin pankkitoiminnassa kuin muussakin yritysten toiminnassa – kuten myös koko yhteiskunnassa – on vuosikymmenten saatossa tapahtunut.

Pankkiasioinnin tämän hetken arkipäivää kuvaa oivallisesti Walleniuksenkin mainitsema yli 400 Aitoon konttorin asiakasrekisteristä löytyvää nimeä – päivittäinen konttorissa asioivien määrä on saattanut kuitenkin olla vähimmillään vain kymmenkunta henkilöä.

Huoli koko pankkimme tulevaisuudesta on Luopioisten Osuuspankin koko hallituksen sydämenasia. Yhdessä olemme pitkäjännitteisesti ja suunnitelmallisesti pyrkineet löytämään keinoja, joilla varmistaisimme, että myös tulevina vuosikymmeninä Luopioisissa olisi edelleenkin yksi aidosti luopioislainen pankki – Osuuspankki.

Kokonaisuutta ajatellen ja pankistamme vastuuta kantaen meillä ei perusteellisen ja pitkän harkintamme jälkeen ollut vaihtoehtoja nyt tehdylle Aitoon konttorin sulkemisratkaisulle.

Olemme syvästi pahoillamme niiden aitoolaisten puolesta, joille konttori on ollut pääasiallinen asiointikanava, ja joiden palvelut Aitoossa päätöksemme myötä heikkenevät. Olemme kuitenkin toiveikkaita, että arjen palvelut saadaan jokaiselle jatkossakin järjestettyä – ja että meillä Luopioisissa on tulevinakin vuosikymmeninä oma pankkimme, jossa päätöksistä ja palveluista vastaavat paikalliset ihmiset.

 

Joulurauhaa niin Aitooseen kuin muuallekin toivottaen

Luopioisten Osuuspankki

Jaana Jokinen
hallituksen puheenjohtaja

Outi Helminen-Järvinen
hallituksen varapuheenjohtaja

Esa Jokinen
toimitusjohtaja

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?