Joulumyyjäiset Aitoon koululla vetivät jälleen mukavasti väkeä

Kukka-asetelmia, leivonnaisia ja jouluista mieltä

Oman myyntipöydän olivat ottaneet myös Riitta Parviainen (vas.), Tea Eskola ja Alessandro Moraudi.

Aitoossa kuhisi lauantaina, kun Aitoon koululla järjestettiin perinteiset joulumyyjäiset. Päivään oli valmistauduttu huolella. Myyjäisiä edeltävänä torstaina koululla pidettiin työpajapäivä, jonka aikana koululaiset ja paikalle päässeet vanhemmat valmistelivat myytävää lauantaita varten. Työpajapäivän aikana leivottiin esimerkiksi pipareita ja askarreltiin jouluisia koristeita.

Myyjäisistä sai ostettua myös jouluisia kukka-asetelmia, sinappia, leivonnaisia ja käsitöitä. Kahviosta kävijät saivat mahan täytteeksi tuoretta pullaa.

– Kävijöitä oli mukavasti, välillä ihan ruuhkaksi asti. Myyjäiset ovat kuitenkin hieman hiljentyneet sen jälkeen kun yläkoululaiset siirtyivät Anna Tapiolle. Mutta muuten kyläläiset, koululaiset ja oppilaiden vanhemmat sekä muut sukulaiset olivat mukavasti liikkeellä, järjestelyistä vastannut Eveliina Hakala kertoo.

Paikalliset järjestöt olivat myyjäisissä mukana muun muassa arpajaisten merkeissä. Suomen Punaisen Ristin ja Marttojen arvat tarjosivatkin myyjäisvieraille jännitettävää. Jännitystä tarjosivat myös Aitoon koululaisten hyväksi myydyt arvat.

Lauantain aikana Aitoon koululla nähtiin myös koululaisten jouluisia esityksiä. Viimeistään musiikkinumerot ja tiernapoikien sävelet virittivätkin kävijöiden mielet varsin jouluisiksi.

Myyjäisten järjestäjinä olivat Aitoon koulu ja koulun vanhempainyhdistys.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?