Kukkian suojeluyhdistyksen toiminta jatkuu jälleen

Luopioisissa on silloin tällöin viime vuosina puhuttu Kukkian Suojeluyhdistyksen toiminnan elvyttämisestä. Sitäkin enemmän on ollut keskusteluja ja huolestuneita kannanottoja Kukkian tilasta.

Kukkian Suojeluyhdistys ry perustettiin vuonna 1996. Yhdistys toimi joitakin vuosia ja jäseniä oli reilu 150. Toiminta lopahti kymmenisen vuotta sitten.

Huoli näkösyvyyden vähentymisestä, verkkojen likaantumisesta ja umpeen kasvavista lahdista sai joukon Kukkian puolesta toimivia ihmisiä herättelemään Kukkian Suojeluyhdistyksen eloon.

Vanhat ja uudet jäsenet tervetuloa mukaan yhdistyksen toimintaan! Vuoden 2013 jäsenmaksu päätetään yhdistyksen ensi kesän vuosikokouksessa. Kesän aikana lähetetään jäsenkirje ja silloin voi päättää, haluaako jatkaa jäsenyyttä.

Jäseneksi voi ilmoittautua Luopioisten kirkolla Säästöpankissa sekä Mikkolan Navetalla. Jäsenrekisteriä varten tarvitaan täydellinen nimi, kotipaikkakunta sekä yhteystiedot, joko postiosoite tai sähköposti. Ilmoittautua voi myös yhdistyksen sihteerille lähettämällä tiedot kirjeitse osoitteella Pia Rämö Mikkolan Navetta Keskitie 5 36760 Luopioinen tai sähköpostilla osoitteeseen ramo.pia@gmail.com.

Taistelu kirkkaamman ja paremman Kukkian puolesta alkakoon! Yhdessä olemme vahvempia, meitä kaikki tarvitaan mukaan.

Pia Rämö
Kukkian Suojeluyhdistys ry

Yksi kommentti

  1. Ulkosuomalainen

    Niinpä Kanteleen pari vuotta sitten ottamista kuvista näkee, miten Kukkia on
    mennyt ”alaspäin”. Nuorena Puutikkalassa kasvaneena, väitimme ja totesimme (Laboratorion tutkimus), että Kukkian vesi oli puhtaampaa kuin silloin kylän keskellä olevasta kaivosta otettu vesi. Mahdollisesti syy löytyy niistä vanhoista puista (uppotukeista), joita Kukkialla on vaikka kuinka paljon.
    Ovathan ne jäännöksiö, jotka siellä Kukkian pohjalla Uittoyhdistyksen muistoksi mädäntyvät ja siten Kukkian entistä kirkasta vettä samenuttavat.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?