Valtuusto juhli kauden päätöstä

Kangasalan valtuustokauden päätösjuhlassa Kangasalan pääkirjaston tiloissa palkittiin ansioituneita kunnan luottamushenkilöitä ja virkamiehiä.

Kunnanjohtaja Jukka Mäkelä.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Heikki A. Ollila luovutti Pro Kangasala -mitalin kunnanjohtaja Jukka Mäkelälle. Pro Kangasala on hopeasta valmistettu kunnan vaakuna-aiheinen mitali, joka voidaan myöntää henkilölle, joka on erityisen ansiokkaasti toiminut kunnallisella, taloudellisella, kulttuurin tai muulla toiminnan alalla Kangasalan kunnan hyväksi.

Kangasala-ansiomerkit saivat valtuutetut Eija Eskola, Merja Hackspik-Tuomisto, Jorma Jussila, Hanna Laine, Mika Ollila sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Seppo Ojala ja sosiaali- ja terveysjohtaja Raija Harju. Kangasala-ansiomerkki voidaan myöntää luottamushenkilölle, kun hän on toiminut vähintään kolme kautta eli 12 vuotta valtuustossa, kunnanhallituksessa tai toimielimen puheenjohtajana. Ansiomerkki voidaan myöntää myös kunnan viranhaltijalle, työntekijälle tai kuntalaiselle, joka on merkittävällä tavalla toiminut kunnan hyväksi.

Valtuustotyöstä poisjääville lahjoitettiin muistoksi Kangasala-koru tai Kangasala-kalvosimet. Joukossa oli pitkän linjan valtuustotyötä tehneitä, kuten peräti kymmenen valtuustokauden Pentti Lahti-Nuuttila, yhdeksän kauden Heikki A. Ollila ja seitsemän kauden Pertti Turtiainen.

Kuten kuuluukin, juhlat järjestettiin täysin kangasalalaisin voimin. Menusta vastasivat Kangasalan ammattioppilaitoksen hotelli-, ravintola- ja catering-alan

Kangasala-ansiomerkit saivat valtuutetut Eija Eskola, Merja Hackspik-Tuomisto, Jorma Jussila, Hanna Laine, Mika Ollila sekä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Seppo Ojala ja sosiaali- ja terveysjohtaja Raija Harju.

opiskelijat, tarjoiluista ja muista järjestelyistä kunnan oma väki. Työttömien toimintakeskus Rekola-paja huolehti Maila Malmin johdolla juhlatilan koristelun. Koristeet toimitettiin juhlan jälkeen Rekola-kodon asukkaidenjouluiloksi.

Valtuuston omat tiernapojat. Heikki Lyytinen, Raimo Kouhia, Heikki A. Ollila ja Jorma Jussila.

Juhlavieraiden viihdyttämisestä vastasi nuori kangasalalainen kansanmusiikkiyhtye Menominor, joka palkittiin kunnan kulttuuristipendillä vuonna 2011. Muutakin ohjelmaa oli: juhlaväen hauskuuttamisesta huolehti Kangasalta lähtöisin oleva Heikki Silvennoinen Kummeli-hahmoineen sekä valtuuston ja hallituksen puheenjohtajat hulvattomalla Tiernapojat esityksellään, jonka oli uudelleen sanoittanut Isto Kaarne. Säestyksestä vastasi Juha Mansikka-aho.

Esityksen jälkeen kerätty kolehti, 303 euroa, lahjoitettiin kirjaston lastenosaston hyväksi.

Kuvat: Timo Mäenpää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?