Aluepelastuslaitoksesta tulee Pirkanmaan pelastuslaitos

Tampereen aluepelastuslaitoksen nimi muuttuu Pirkanmaan pelastuslaitokseksi tammikuun alussa. Nimen muutoksella ei ole vaikutusta pelastuslaitoksen toimintaan eikä organisaatioon. Myös yhteystiedot pysyvät ennallaan. Pelastuslaitoksen logo – Maltan risti, jossa on Tampereen vaakuna keskellä – säilyy. Ajoneuvoissa ja vaatetuksessa oleva tunnuksen muoto säilyy, ja vain teksti muuttuu Pirkanmaan pelastuslaitokseksi.

Nimenmuutoksen takana ovat vuoden alusta uudistuva pelastuslaitoksen johtosääntö ja kuntien välinen sopimus pelastustoiminnan järjestämisestä. Pirkanmaan kunnat ovat tehneet myönteisen päätöksen vanhojen asiakirjojen uudistamisesta, ja asiaa on käsitelty myös pelastustoimen neuvottelukunnan kokouksessa sekä Pirkanmaan kuntajohtajien kokouksessa.

Tampereen aluepelastuslaitoksen nimi muutetaan Pirkanmaan pelastuslaitokseksi, mikä paremmin kuvaa pelastuslaitoksen toimintaympäristöä. Osana uudistusta pelastustoimen neuvottelukunnan muodostamistapaa muutetaan siten, että neuvottelukunnan muodostavat jatkossa luottamushenkilöt. Samalla neuvottelukunnan toimivaltaa lisätään niin, että pelastustoimen palvelutasoesityksen ja vuosittaisen talousarvioesityksen tekee jatkossa neuvottelukunta.

Pirkanmaan pelastustoimen neuvottelukuntaan kuuluu jatkossa kymmenen jäsentä, ja heillä on henkilökohtaiset varajäsenet. Neuvottelukuntaan valitaan Tampereelta kolme jäsentä, Tampereen kaupunkiseudun kunnista kolme jäsentä sekä muista kunnista yhteensä neljä jäsentä. Neuvottelukunnan jäsenet valitaan viimeisimmän kunnallisvaalin tuloksen perusteella. Neuvottelukunta nimetään Tampereen kaupunginhallituksessa kuntien ehdotusten mukaisesti. Pelastuslaitosta johtavan pelastusjohtajan valitsee Tampereen kaupunginhallitus.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?