Paku jatkaa maaseudun ja kulttuurin asialla

Luopioisten Mikkolan Navetan yhdistystoiminnasta ponnistava Vapaa kulttuurituotantopaja Paku jatkaa työtään tulevanakin vuonna viemällä työpajoja ja taidetoimintaa lähelle ihmisiä. Pälkäneellä yhteistyötä tehdään kunnan kulttuuri- ja sivistystoimen sekä vanhustyön kanssa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämän jatkorahoituksen myötä Paku saa nyt myös alueellisen ulottuvuuden ja laajentaa toimintaansa Pälkäneen lisäksi muualle Pirkanmaalle. Erityisesti huomion kohteeksi otetaan koulutus- ja viestintäasiat. Tavoitteena on oppia yhdessä ja saattaa eri aloja edustavat ihmiset tasa-arvoiseen ajatustenvaihtoon keskenään.

Kulttuuri on voimavara, joka luo hyvinvointia ja tukee maaseudun elinvoimaisuutta. Mutta miten palveluja saadaan paremmin sinne, missä niitä tarvitaan? Miten kumppanuus ja luottamus syntyy? Miten tieto kulkee hyvinkin erilaisten tahojen välillä? Tukena tulevan vuoden tiimellyksessä on ryhmä asiantuntijoita ja muun muassa Valkeakoski-opisto.

Paku on riippumaton työryhmä (Taija Ahonen, Outi Nummi, Piia Salmi), joka rakentaa yhteistyötä kunnallisten toimijoiden, yhdistysten sekä eri alojen taiteilijoiden ja tieteilijöiden välille.

Toiminta käynnistyi viime elokuussa osana valtakunnallista Kuulto-hanketta, jonka takana ovat OKM ja Jyväskylän yliopisto. Kuullon tavoite on lisätä ihmisten ja kulttuurin kohtaamisia sekä kulttuuripalveluiden saatavuutta erityisesti sellaisissa kunnissa, jotka käyttävät yleisen kulttuuritoiminnan tuottamiseen niukasti resursseja.

Lisätietoja: www.facebook.com/vapaa-kulttuurituotantopaja-paku

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?