Ilotulitteet rikkoivat postilaatikoita Pälkäneellä

Postilaatikot kokivat kovia Pälkäneellä.

Uudenvuoden ilotulitusrakettien ampuminen alkoi Pälkäneellä saman tien, kun niitä sai alkaa myydä torstaina. Torstai-iltana raketteja ammuttiin Epaalan koululla. Raketit rikkoivat yhden koulun postilaatikon, jossa oli postit sisällä. Torstain ja perjantain välisenä yönä kahdentoista ja kahden välillä ilotulitteita ammuttiin Syrjänalustan alapuolella. Sielläkin kohteeksi joutuivat postilaatikot.

Molemmissa paikoissa tekijät liikkuivat henkilöautolla. Ainakin Syrjänalustalla liikkunut auto oli varustettu lisävaloin.

Ilotulitteiden ampuminen on sallittua uudenvuoden aattona kello 18–02. Ilotulitteet ovat kiellettyjä alle 18-vuotiailta. Suojalasien käyttö on ampujalle pakollista ja katsojille suositeltavaa.

Käyttörajoituksilla pyritään vähentämään uudenvuoden rakettien aiheuttamia vahinkoja ja häiriötä, sillä niiden käytöstä aiheutuu vuosittain useita tulipaloja ja silmävammoja. Uudenvuoden juhlinnan keskellä on syytä muistaa myös ilotulitteista aiheutuva melu. Erityistä haittaa melusta on lemmikkieläimille ja vanhuksille.

Kommentit (10)

 1. Happy New Year

  Kun kerta nimet tuntuvat olevan jo ympäri pitäjää tiedossa, niin kannattaisiko tehdä ihan virallinen ilmoitus poliisille? Turhapa näitä ”tulevaisuuden toivoja” on suojella, kun eivät ole muutenkaan ensimmäistä kertaa ”pappia kyydissä”. Jospa poliisin puuttuminen asioihin voisi vielä auttaa edes porukan nuorimpia (alaikäisiä) jäseniä.

 2. HappyNewYear

  Kun nyt kerta tekijöiden nimet tuntuu olevan puolen pitäjän tiedossa, niin kannattaisiko asianosaisten tehdä rikosilmoitus? Kyseinen porukka ei ole ensimmäistä (ja tuskin viimeistä) kertaa ilkivallanteossa. Ainoa oikea konsti on poliisin puuttua asiaan – varsinkin kun osa porukasta on vieläpä alaikäisiä.

 3. No name

  Samaa mieltä edellisen kanssa. Jos tekijät tiedetään, olisi hyvä tehdä ilmoitus poliisille! Aineelliset vahingot ovat nousseet satoihin euroihin, sillä rikottuja postilaatikkoja on useita kymmeniä. Myös Harhalan koulun laatikkoryhmässä ollut Postin kirjelaatikko räjäytettiin käyttökelvottomaksi. Tuntuvat sakot ilkivallasta ja vahingonteosta sekä korvausvelvollisuus tuhotusta omaisuudesta saattaisi hieman pistää miettimään mihin oma elämä on menossa.

 4. ähäkuti

  suotta tuollaisesta ilkivallasta marmatatte. kyllä edesvastuuttomat äidit rahoittavat poikiensa kolttosia, koska isukkien rahahanat ovat tunnetusti tiukemmin kiinni. ja samalla äidit saavat koltiaiset pysymään poissa kodeistaan pidemmän aikaa, kun he ovat muiden nurkissa sikailemassa

 5. pommeja,pommeja

  Käväsi hakee paikallisesta kolme säkkiä pommeja ja aion ne myäs posauttaa
  taivaan tuuliin. Ja jos niikseen tulee,ni voin postilaatikonkin posauttaa,ku vain laskuja aina on. Niin ja seväksihän asiaa ei tee se,että olen kännissä kuin käki,tietysti!

 6. Postilaatikot

  Postilaatikoitahan on rikottu paukuilla ympäri pitäjää.Eiköhän tässä ole kysymyksessä ilkivalta ja toisten omaisuuteen kohdistunut rikos.Nämä rikoksen tekijät pitää saada vastuuseen tekemisistään..Vai onko näin,että se mikä on muualla kiellettyä sallitaan Pälkäneellä ja silitellään rikoksia ja todetaan vaan ,että pojat on poikia.

 7. Hanna Heino

  Minulla ei ole tietoa tekijöistä, mutta otan ne kiitollisena vastaan ja toimitan tiedot poliisille. Nimet voi ilmoittaa minulle osoitteeseen hanna.heino at palkane.fi tai soittamalla 050-315 2795.

  Koulun postit menivät pilalle, osittain paloivat ja osa oli pitkin tietä märkinä ja hiiltyneinä. Minulta ei ainakaan sääliä heru noin tyhjämyssyisille örvelöille. Ollaan olevinaan niin aikuista, ajokortit, autot ja kaikki, mutta käytös on vastuutonta ja muista piittaamatonta.

  Tuhotun omaisuuden lisäksi paukuttelusta aiheutunut pelko ja mielipaha monien lemmikkien kodeissa alkoi jo monta vuorokautta ennen ”juhlapäivää”. Tuollaisen välinpitämättömän ja tunnevammaisen ihmisen pitäisi nähdä vierestä yöuniltaan heräävä lapsi, sotamuistoihin eksynyt vanhus tai kuollakseen pelkäävä lemmikki, ehkä silloin olisi toivetta jonkinlaisen myötätunnon heräämisestä. Pelosta vapiseva, oksenteleva ja alleen laskeva eläin kun ei ole tavaton näky uudenvuodenyönä.

  Olen erittäin vihainen tapahtuneesta ja aion vaatia tekijät asiasta vastuuseen koulumme postilaatikon osalta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?