Viimeiset puheenvuorot täynnä tunnetta

Simo Arra toivoi tulevan valtuuston ja hallituksen ottavan hoitaakseen keskeneräiset Sahalahden kuntaliitosinvestoinnit.

– Valtuustokauden viimeisen pykälän kohdalla tekisi mieli puhua mukavia, tuumasi Simo Arra (kesk) valtuuston viimeisessä istunnossa.

Mukavien sijaan Arra nosti esiin sahalahtelaistuntoja taannoisesta kuntaliitoksesta. Hän katsoi, ettei kautensa päättäneellä valtuustolla – sen enempää kuin hallituksella tai virkamiehilläkään – ollut poliittista tahtoa tai moraalista selkärankaa Sahalahden kuntaliitosinvestointien läpiviemiseksi. Arralta riitti ymmärrystä petetyiksi itsensä kokeneille sahalahtelaisille.

Valtuusto merkitsi samassa kokouksessa tiedoksi korkeimman hallinto-oikeuden päätöksen, jolla hylättiin valtuuston tekemästä investointien lykkäämispäätöksestä jätetty valitus.

Kauden päätös sai muitakin valtuutettuja innostumaan. Muutostalousarvion yhteydessä kokoomuksen Heikki A. Ollila intoutui viimeisen valtuustokokouksensa kunniaksi suomimaan nimetöntä mielipidekirjoittelua ja Kangasalla vallitsevaa perusnegatiivisuutta, jonka hän toivoi pysyvän päätöksenteon ulkopuolella. Tamperekaan ei näyttäytynyt valtuustoyhteistyötä korostaneen Ollilan puheissa enää suurelta, vaan korkeintaan keskikokoiselta pahalta.

Valtuuston puheenjohtaja Raimo Kouhia kuvaili puheessaan päättynyttä kautta mielenkiintoiseksi ja haastavaksi. Hän kiitteli yhteistyötä Kuhmalahden kuntaliitokseen liittyen.

– Sopimuksessa sovittujen asioiden toteuttaminen vie vuosia, kuten Simo Arrakin tietää, mutta ne hoidetaan.

Kouhia kiinnitti huomiota myös siihen, että valtuusto kokoontui kauden aikana neljästi muualla kuin valtuustosalissa, eikä kumpaakaan tilapäisistä kokouspaikoista – Pikkolan koulun suurryhmätilaa tai Hotelli Urkua – ole enää olemassa.

Valtuuston toinen varapuheenjohtaja Jorma Jussila pitäytyi tiiviimmässä ilmaisussa.

– Olet Rami hyvin klaarannut, hän kiitti Kouhiaa.

Valtuusto juhli kauden päätöstä

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?