Suojeluskunnan talli pysyköön tukevasti paikallaan!

Suomessa jos ei suojeluskuntia ollut ois eikä kymmeniätuhansia hevosiakaan sodan ja rauhan kuormia eestaas kuljettamassa, ois Isä Aurinkoinen,
Neuvostoliiton Josif Vissarionovitsh Stalin meidänkin isäksemme juonitteluin, valhein ja väkivalloin väännetty. Ja monien sukulaiset Siperiaan rahdattu tai tapettu. Ja olis nyt Venäjän läntisessä periferiassa meidän Vladimir Vladimirovitsh Putinia palvominen, palveleminen, ruplan kurssia kumartaminen.Paheksun vakavasti kuntamme edesmenevän kaavoituslautakunnan viimeisinä elonpäivinään langettamaa noloa tuomiota aikoinaan maankuulun Kangasalan Suojeluskunnan maineikkaalle, esimerkillisesti toteutetulle, edelleen tukevalle tallirakennukselle ja siinä sirkeästi puuhaaville, harrastaville, kymmenille nykylapsille osaavine ohjaajineen.

Toivottavast reippaasti uusiutuva kunnanvaltuustomme sekä -hallituksemme käytännössäkin ymmärtävät nuo Suomen kansan kohtalonhetket vanhaa lautakuntaa paremmin. Ja aiheellisesti arvostaen säilyttävät Kangasalan Suojeluskunnan viimeisen elonmerkin alkuperäisellä paikallaan, kaiken kansan keskellä menneistä muistuttamassa, kokemaansa kertomassa.

Jos tuon tallin ansiokkaat nykytoimijat, Englantilainen leikkikoulu ja Balettiopisto, jostain syystä muuanne muuttaisivat, tilalle sopii mainiosti perustaa huokeahintainen harrastushuoneisto, oikea monitoimitalo, jollaiselle tälläkin tienoolla on suur tarve, tai vaikka Kangasalan ensimmäinen luontopäiväkoti, mieluusti viel nikkaripainotteinen.
Tunnetuin suomalainen esikuva  lienee Suomen Ladun 13 vuotta sitten käynnistämä Sotkankoto Helsingin Viikissä.
Mikko Kiio  Kangasalta 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?