Luopioisten Martat lahjoittivat Kukkiakodon asukkaille torkkupeittoja

Hyvää mieltä ja lämpöä

Kukkiakodon asukkaat olivat iloisia saadessaan Marttojen tekemiä peittoja lämmikkeeksi.

Luopioisten Martat ilahduttivat Kukkiakodon asukkaita lahjoittamalla vanhainkodille 17 isoäidin torkkupeittoa. Martat veivät peitot perille heti joulun jälkeen.

Virkatuista isoäidinneliöistä kootut torkkupeitot olivat Marttojen vuoden 2011 valtakunnallinen tempaus ja voimannäyte. Luopioisten Martat kokivat heti asian omakseen ja toteutuksen arvoiseksi, ja peittoja alkoi valmistua pikkuhiljaa. Peitot valmistettiin Seitsemän veljestä -langasta.

– Sen verran kotiinpäin kallellaan kuitenkin olimme, että emme toimittaneet peittojamme Helsinkiin suurkirkon portaille leviteltäviksi ja siitä eteenpäin hyväntekeväisyyskohteisiin toimitettaviksi, vaan ajattelimme alusta asti muistaa niillä oman kunnan vanhainkodin asukkaita. Taka-ajatuksena oli sellainenkin miete, että siellähän on sitten edes peitto aikanaan meitä itse kutakin odottamassa, Mirja Järvinen mainitsee.

Helsingissä peittoja oli yli 8000. Luopioisissa peittoja syntyi komeat 17 kappaletta.

– Se olikin oivallinen määrä Kukkiakodon huoneisiin jaettaviksi. Ihmetyksellä ja ilolla talonväki otti lähetystömme vastaan, ja vanhusten ilmeistä aisti arvostuksen käsintehtyä kohtaan, kun monissa sormissa on aikanaan varmasti virkkuukoukku myös pysynyt, Järvinen mietti.

Peittojen luovutuksen yhteydessä Martat vaihtoivat virkeimpien asukkaiden kanssa kuulumisia, ja lopuksi laulettiin yhdessä muutama joululaulu.

– Saimme taas todeta, että vaikka elinvuosia olisi takana jo toista sataa, ei kerran hyvin opittua unohda koskaan, niin heleästi soi talon vanhimman asukkaan ”Heinillä härkien kaukalon”. Sekä sanat että sävel olivat niin kohdallaan, että mukana olleet lapseni muistelivat sitä ihmetellen vielä päivienkin päästä, Järvinen kertoo.

 

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?