Hallitukselle luopumislista kunnan omaisuudesta

Kangasalla on palattu muutamien vuosien takaisen säästötoimenpidelistan äärelle. Sen myötä kunnassa on listattu myytäviä kohteita, jotka kunnan kannalta on nähty tarpeettomiksi tai kalliiksi ylläpitää. Tätä silmällä pitäen jo viime vuoden puolella kunnan omaisuutta alettiin jaotella erilaisiin ”salkkuihin”: kiinteäksi ja irtaimeksi omaisuudeksi, kuntayhtymiin ja yhtiöihin sekä sijoituksiin. Lisäksi tarkasteltiin sitä, mihin omaisuutta käytetään ja miten – jos mitenkään – se halutaan omistaa.

Vuoden päätteeksi kunnanhallituksen liiketoimintajaoston hyväksymällä luopumislistalla on kolmisenkymmentä kohdetta. Mukana ovat muun muassa Saarikylien, Kuohenmaan ja Kuhmalahden kirkonkylän entiset koulut. Luopumislistalla ovat myös esimerkiksi Sahalahden, Kuhmalahden, Kaivannon ja Pitkäjärven rantasaunat ja Kuhmalahden entiset terveystalo ja kunnanvirasto sekä Sahalahden yrittäjätalo.

Kunnanhallitus ottanee asian käsittelyyn 21. tammikuuta. Valtuustoon asti myynti- ja vuokrauslista ei ole etenemässä, sillä päätösvalta omaisuuden hallinnassa on kunnanhallituksella.

Kommentit (12)

 1. Kuhmalahtelainen

  Kyllä nyt täytyy sanoa että JUOKSEEKO päättäjien päässä mitään muuta kuin oma hyväinen itsensä ajattelu!! Myydän Kuhmalahden rantasauna!? Joka on käytössä niin monien järjestöjen, vapaa-aika ryhmien ja ihmisten käytössä!! Viekää viimeinenkin ilo täältä meiltä Kuhmalahdelta, niin voitte olla varmoja että hyvä ei heilu! Kyllä suututtaa ja PALJON! Minulle henkilökohtaisesti sanottiin että saunaa on vuokrattu jo pitkälle koko kesä! Tämä sanottiin VIIME TALVENA!!! Miten voi olla että tämmöistä tilaa myydään pois!? Sitten, myydään Kuhmalahden kk. entinen koulu ja kunnan toimisto! Missähän päättäjät haluaa tarjota Kuhmalahden nuorisolle toimintaa, kun nämäkin myydään!!!? Kyllä nyt joku järki pitää ottaa käsiin, enkä ole ainoa joka on tätä mieltä! Olemmeko me Kuhmalahtelaiset pelkkää pilkkaa?

  • Niin?

   ”Viekää viimeinenkin ilo täältä meiltä Kuhmalahdelta, niin voitte olla varmoja että hyvä ei heilu!”

   …tai mitä, Kuhmalahti julistautuu itsenäiseksi ja eroaa Kangasalasta?

 2. petri keskinen

  näinhän se juuri menee,oli oiva siirtyä kangasalaan ja nyt rupeaa näkyyn tappiot. ”perus”tarpeet kallisttuu jopa häviää.. tuskin kuhmalahdella kohta enään pankkia,kirjastoa,saunaa,kahta kauppaa,kahta kahvilaa ym ym ym ym….. ohan se selvää ettei näistä ns.”takapajuloista” pidetä väliä!! mut älkää valittako,enemmistö”näin päätti”,heh.

 3. Kirkonkylästä kuuluu

  No johan nyt jotakin. Vanhan kunnanvirastotalo kyllä joutaa myydäkkin, mut rantasauna pitää kyllä jättää myymättä. Ja mitä tulee KK: vanhaan kouluun, eikös se ole mätä kivijalasta harjaan, sen vois laittaa maantasalle ja rakentaa sen paikalle kunnon esim. lasten ja nuorison toiminta puiston, tai laajentaa matonpesupaikkaa, kun tuntuu et on kovassa käytössä kesällä.

 4. Kysympä vaan?

  Missä on ne luvatut kaavotus alueet pohjaan/ kk:lle??? Eikö kaiken maalaisjärjen mukaista olisi oikein saada ihmisiä tulemaan maaseudulle, kuin muuttamaan pois, KOKO kunnasta. Kyllä Kangasala turmelee Kuhmalahden. Toivottavasti tähän tulee joku järki.

 5. Petteri P. & co

  syökää sulenlihhaa vaan siellä kuhmulahlellanne ja olkaa vaiti. itehän möhlitte ja menitte halpaan. alkakaa harjoittamaan vaikka porotaloutta siellä perämetsillänne, se kyllä lyö leiville.

 6. Missä luuraatte?

  Missä nyt ovat Kuhmalahden Kangasalaan vieneet päättäjät? Muistetaan vaan, ketkä yrittivät pitää kunnan itsenäisenä, ketkä (vai pitäisikö kysyä kuka?) väen väkisin liittää Kangasalaan.

  • Hissun Kissun

   Eipä Kuhmalahden kokoomuspuolueella ja sen viime vaalien ääni-haravalla näyttänyt enää olevan kovin kummosia hinkuja tupata Kangasalan uuteen valtuustoon yhteisistä asioista päättämään. Tätä kummastelen kovin. Liekkö niin, että nyt on omat kaava-asiat kunnossa ja niinpä voipi sitten koko muun pitäjännurkan jättää unhoon.

   Toivottavasti Kuhmalahden yhdistykset yms. pystyisivät yhdistään voimansa ja ostaa Saunan y.m.s. yhteis-omistukseensa ja jatkaa tilojen käyttöä entiseen malliin.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?