Hankkeet: Ensin Tervetuloa Kukkialle, nyt Kulttuurin Kukkia sekä Kukkiajärvi ja ympäristö virkistyskäyttöön

Kukkiaan kohdistuu kasvavaa kiinnostusta

Luopioisten Yrittäjien Tervetuloa Kukkialle -hanke saatiin viime vuoden lopussa kunnialla päätökseen.

Viime syksynä aloiteltiin jatkohanketta, jossa kunnostetaan puitteita taukopaikoilla. Tämän vuoden alussa käynnistettiin vielä kolmas Kukkia -hanke, Kulttuurin Kukkia.

Kukkia -hankkeet ovat herättäneet kiinnostusta laajalti, muun muassa Suomen Melonta- ja soutuliitto on osallistunut aktiivisesti tiedottamiseen. Kukkialle.fi -sivuston kävijämäärät ovat mukavassa kasvussa.

Kulttuurin Kukkia -hanke kokoaa Luopioisten kulttuurin toimijoista, nähtävyyksistä, palveluista ja tapahtumista hajallaan olevat tiedot aineistoksi, jonka pohjalta laaditaan tyylitelty, kuvitettu piirroskartta Kukkiajärvestä sekä ympäristöstä. Karttaan sijoitetaan kylät, niistä löytyvät kulttuurikohteet, nähtävyydet ja palvelut.

Tervetuloa Kukkialle -hankkeen myötä on tullut toiveita, että Kukkiajärven ympärille räätälöidään ’Kukkian kierros’, jossa käydään kiinnostavissa kohteissa, ruokaillaan, kahvitellaan ja vaikkapa nautitaan paikallisista musiikkiesityksistä. Luopioinen on mukana Ystäväkylä -hankkeessa ja tamperelaiset ovat vierailullaan ihastuneet seutuun ja tulossa uudelleen etsimään paikallisia mahdollisuuksia.

Kulttuurin Kukkia lähtee toteuttamaan näitä suunnitelmia. Paikalliset, kesäasukkaat ja matkailijat houkutellaan vaikkapa pyöräilemään tai melomaan tapahtumiin kokoamalla hankkeessa tiedot liikuntavälineiden vuokraajista. Reiteistä maanteitse ja vesitse kerrotaan kuvaus kenelle sopii ja kauanko matkaan kuluu aikaa keskimäärin.

Kukkiajärvi kuuluu Natura2000 -verkostoon, ja näin ollen suunniteltavat liikuntamuodot tapahtuvat moottorittomilla kulkuvälineillä niin pitkälle kuin vain mahdollista.

Alueen yrittäjät, yhdistykset ja aktiivit ovat tervetulleita mukaan tekemään viihtyisää ja palvelevaa matkailijan Kukkiaa. Budjettimatkailu on ollut maailmalla matkailumuoto, mutta Suomessa ollaan jäljessä kehityksestä.

Meillä on alueellamme runsaasti tarjottavaa vieraille, vain majoituspalvelut puuttuvat lähes kokonaan. Edulliset yöpymismahdollisuudet tuovat matkailijoita ja lomabudjetista jää täten kulutettavaksi paikkakunnalle muihinkin tarpeisiin.

Kenellä löytyy matkailijoille yösijaa, ruokailua, saunomista, kanootti/soutelu/pyöräily-mahdollisuutta tms., ilmoita näistä suoraan hankevetäjälle, saamme kaikki kartalle!

Hankekoordinaattori on tavattavissa asian tiimoilta Mikkolan Navetalla maaliskuun loppuun asti tiistaisin kello 10–14. Puhelimella tavoittaa numerosta 041 757 2423, muut yhteystiedot löytyvät osoitteesta www.kukkialle.fi.

Pia Rämö
Kukkiajärvi ja ympäristö virkistyskäyttöön
Kulttuurin Kukkia

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?