Seikkailu: Arkissa alakouluikäisten kirjastosuunnistuksessa vilahtaa Kostianvirran juhlavuosi

Sadut ja seikkailut valokeilassa

Suunnistuksessa kurkistellaan uusilla tavoilla kirjaston maailmaan.

Pälkäneen pääkirjasto Arkissa järjestetään ensi maanantai-iltana 21.1. alakouluikäisten kirjastosuunnistus. Suunnistuksessa etsitään tehtävärasteja pimeässä kirjastossa taskulampun avulla.

Tapahtuman tarkoituksena on tutustuttaa lapsia kirjastoon ja osoittaa, että vaikka kirjasto on paikka, jossa noudatetaan tarkasti sääntöjä, se ei ole tylsä paikka. Kun oikein etsii, sieltä voi löytää kokonaisia seikkailujen maailmoja.

MLL:n väki pitää samaan aikaan lehtienlukusalissa tarinapajaa, jossa lapset voivat kirjoittaa, kertoa tai piirtää tarinoita kuvien ja kysymysten perusteella. Suulliset tarinat aikuinen kirjoittaa muistiin. Tarinapajan aiheet liittyvät Kostianvirran taistelun 300-vuotisjuhlavuoteen.

Suunnistusaika on kello 18.–19.30. Paikalle on hyvä tulla 18:ksi, koska suunnistusryhmät jaetaan silloin. Vanhemmat ovat tervetulleita mukaan, mutta ryhmien työskentelyyn osallistuvat vain lapset. 1.–2. -luokkalaiset kilpailevat omassa sarjassaan ja 3.–6. -luokkalaiset omassaan.

Jos omistaa taskulampun, se kannattaa ottaa mukaan. Kaikki osallistujat saavat pienen palkinnon, minkä lisäksi oikein vastanneiden kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Tapahtuman järjestävät Pälkäneen kunnan kulttuuritoimi, kirjasto ja MLL:n paikallisyhdistys.

Kirjaston jokainen osasto voi yllättää.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?