Minitytöt totuttelivat kovempaan pelitempoon

 

Roosa Taipale näytti Luja-Lukon minitytöille taisteluasenteen mallia.

Pälkäneen Luja-Lukon koripallon minitytöt nousivat hyvän syyskierroksen jälkeen kevääksi kakkosdivisioonan ylempään loppusarjaan. Uuden sarjatason pelit alkoivat Turun turnauksessa, jossa kohdattiin Uudenkaupungin Korihait sekä Turun Riento.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Uudenkaupungin joukkue, jonka harjoitusrinkiin kuuluu 20 tyttöä. Niinpä tasoerot joukkueen sisällä ovat suuria. Teknisesti taitava ja nopea aloitusviisikko edusti hyvinkin ykkösdivisioonatasoa.

Korihaiden kokokentän prässi oli Luja-Lukon tytöille uusi ulottuvuus koripallossa. Peli ratkesi nopeasti lukuisiin pallonmenetyksiin, joista Uudenkaupungin tytöt rokottivat heti.

Ottelun loppua kohden peli tasoittui, mutta Korihait veivät pisteet selvästi 54–16. Pälkäneen tehoista vastasivat Roosa Taipale (6 pistettä) Emilia Ingman (4) sekä Milla Motin, Jemina Tikka ja Hanna Hirvonen (2).

Myös toisessa ottelussa Turun Rientoa vastaan pälkäneläistyttöjen otteissa paistoi arkuus. Irtopalloihin ja kaksinkamppailutilanteisiin ei löytynyt samanlaista terävyyttä kuin vastustajalla. Lisäksi kova pelivauhti vaikeutti viimeistelyä.

Myös hyviä merkkejä nähtiin etenkin puoliajan jälkeen. Pälkäneen aloitusviisikko rupesi kantamaan sitä vastuuta mitä heiltä odotettiinkin.

Ottelun loppupuolella Milla Motin alkoi ottaa isompaa roolia hyökkäyspäässä mikä toi hyvin tulosta. Roosa Taipaleen taisteluasenteen sekä Emilia Ingmanin apupuolustuksen kautta saadut muutamat isot pysäytykset kolmen sekunnin alueella rupesivat kummasti tasoittamaan tilannetta. Viimeinen jakso päättyi tasan 13–13, mutta koko ottelun pälkäneläiset hävisivät 59–26.

Joukkueen tehotyttö oli 14 pistettä heittänyt Milla Motin. Lisäksi pisteitä tekivät Roosa Taipale (5), Emilia Ingman (4), Elina Wallgrén (2) ja Hanna Hirvonen (1)

 

Koripallo, minitytöt 2. divisioona, ylempi loppusarja

PäLuLu – Korihait 16–54
PäLuLu – Turun Riento 26–59

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?