Poika karkasi päiväkodista

Pälkäneläisen päiväkotipojan vanhemmat kokivat keskiviikkona kauhunhetkiä: poikaa ei löytynyt mistään, kun häntä tultiin hakemaan kotiin hoidosta.

Viisivuotias poika on hoidossa Pälkäneen keskustassa Viirikukon päiväkodissa. Osa ryhmän lapsista oli keskiviikkona iltapäivällä ulkona ja osa sisällä, kun isä tuli hakemaan poikaa.

Aluksi isä ja päiväkodin väki luulivat, että poika piilottelee jossakin. Myös äidille soiteltiin, oliko hän jo hakenut lapsen.

Isä haeskeli päiväkodin pihasta karannutta poikaa ja päiväkodin henkilökunta suoritti sisä- ja lähialueen etsintää, kunnes poika löydettiin Onkkaalantien varresta. Poika oli ehtinyt kulkea jalan pari kilometriä. Löytöpaikalta oli vielä kilometrin verran matkaa kotiin, johon poika oli kävelemässä.

Poika oli karkuteillä noin puoli tuntia. Vanhempien hätää lisäsi joulun alla Ylöjärvellä sattunut katoamistapaus. Siellä kahdeksanvuotiasta poikaa etsittiin neljän päivän ajan, kunnes hänet löydettiin romahtaneen lumilinnan sisältä.

 

Portti oli jäänyt auki

Päiväkoti Viirikukko kävi tapauksen läpi henkilökunnan ja vanhempien kanssa heti torstaina. Lisäksi tapauksesta lähetettiin tiedote kaikkien päiväkodin lasten vanhemmille.

– Karkaamistapaus oli monen sattuman summa. Suurin syy oli se, että portti oli jäänyt auki, varhaiskasvatuksen aluejohtaja Mika Pietilä sanoo.

Portin sulkemisen tärkeydestä muistutettiin lasten vanhempia. Lisäksi portin pieleen tilattiin kilvet, jotka muistuttavat asiasta.

Vaikka päiväkodeissa oltaisiin kuinka tarkkoja, karkaamistapauksia sattuu silloin tällöin. Pälkäneellä edellisestä tapauksesta on jo vuosia.

Nyt karkuteillä ollut viisivuotias poika on sen kokoinen, että ohikulkijat ovat saattaneet pitää häntä koululaisena, eikä kukaan ole osannut tarkistaa, onko hän oikeilla teillä.

– Aina jos näkee pienen lapsen kulkemassa yksikseen, olisi hyvä kysyä, mihin hän on menossa ja mistä tulossa, Pietilä sanoo.

 

Kommentit (3)

  1. Papillon

    – Karkaamistapaus oli monen sattuman summa. Suurin syy oli se, että portti oli jäänyt auki, varhaiskasvatuksen aluejohtaja Mika Pietilä sanoo.

    Onpa typerä lausuma.
    Päiväkodin suurin portti on apposen auki koko päivän ja koko vuoden.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?